aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Skaniausias užkandis“. Kviečiame dalyvauti ir jus!
Sicilietiško skonio suktinukai ir salotos
© Skaitytojos nuotr.

Suktinukai su slyvom „Mafija“

1. Plonom juostelem pjaustyto kumpio ar šoninės – 3 vnt.

2. Didelių mėlynų slyvų – 1 kg.

3. Porą šaukštų brendžio

Slyvas supjaustyti į ketvirčius, sudėti į dubenėlį ir apšlakstyti keliais šaukštais brendžio ir palikti apie 40 min. Kumpio juostelėmis apvynioti kelias slyvų skilteles, susmeigti mediniu pagaliuku. Skardą iškloti kepimo popieriumi, sudėti suktinukus, kepri 20-25 min.

Patiekti karštus.

Salotos „Cosa Nostra“

1. Paprikos – 3-4

2. Vyšniniai pomidorai – 500g.

3. Graikiniai riešutai – dvi saujos

4. Mocarelos sūris – 1-2 rutuliukai

Padažas: alyvuogių aliejus, citrinos sultys, petražolės, čili pipiras, druska.

Paprikas orkaitėje apkepti, kad odelė sudegtų, karštas sudėti į puodą, uždengti ir palaikyti apie 10 min. Nulupti odeles, išimti sėklas ir supjaustyti juostelėmis.

Pomidorus sudėti į kepimo skardą, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti prieskonių ir pakepti.

Į didelę lėkštę sudėti supjaustytas paprikas, užberti graikinių riešutų, suplėšyti mocarelą, sudėti keptus pomidorus ir apšlakstyti paruoštu padažu. Užberti riešutų.

Aušra

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Juozaičio pranašystė: jei taip toliau, po 20 m. nebebus lietuvių kalbos ir tautos (422)

„Niekada taip nebuvo, kad lietuvis taip ėstų lietuvį. Po bet kurio straipsnio tokių keiksmų...

Su Nekrošiumi dirbusios aktorės vos tramdo ašaras: taip netikėta, taip staiga (4)

Antradienio rytą Lietuvą žaibiškai apskriejo liūdna žinia – mirė garsus teatro režisierius...

Andrius Užkalnis: mano šuo maitinasi geriau negu visa tavo šeima (159)

Lietuviai, nacionalinio maisto gadintojai. Ar pastebėjote, kad lietuviai blogiausiai elgiasi su tuo...

Tenerifėje atostogavęs lietuvis apie salai smogusią stichiją: sakė, kad tai – anomalija (2)

„Tai ne eilinis įvykis, nes anomalija ne bet ką vadina“, – taip savaitgalį šėlusią...

Kitokie pasikalbėjimai. Mantas Katleris su Nagliu Bierancu (193)

„ Kitokie pasikalbėjimai “ — portale DELFI! Jau lapkričio 20 dieną DELFI TV žiūrovai ir...

Gyvai / Paskutinė galimybė pelnyti tašką Tautų lygoje: Serbija – Lietuva (8)

Lietuvos futbolo rinktinė baigia kovas debiutiniame Europos tautų lygos turnyre rungtynėmis...

„Žalgirį“ CSKA pasitiko netikėtai vėsiai, bet su komplimentais specialiai Krepšinis.lt iš Maskvos (2)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienio vakarą surengė pirmąją treniruotę Maskvoje prieš...

Vadina sukčiavimu: vilnietis pakraupo sužinojęs, kiek kainavo tetos kelionė taksi

Praėjusią savaitę DELFI perskaičiau pasipiktinusios pilietės tekstą apie Vilniaus taksi...

Švedai šiurpsta: rado schemą, kaip šiukšlėm pripažintos mašinos Lietuvoje grįžta į kelius (390)

Skandinavijos šalyse į automobilius, importuotus iš Lietuvos, žiūrima ypač įtariai, ir ne be...

Prieš savaitę darytas paskutinis Nekrošiaus interviu: mirties nuojautos tuomet nebuvo (20)

Paskutinysis, dar niekur neskelbtas genialaus teatro režisieriaus Eimunto Nekrošiaus interviu,...