aA
Kodėl niekada nereikia pilti alyvuogių aliejaus į vandenį.
Šešios klaidos, kurias darome virdami makaronus
© Shutterstock nuotr.

Atrodytų, kas čia sudėtingo – išvirti makaronus? Įpili vandens į puodą, paverdi kelias minutes, užpili padažo – štai ir viskas. Tačiau norint tikrai skanaus ir kokybiško patiekalo, reikėtų vengti šių šešių mirtinų makaronų virimo nuodėmių, rašoma purewow.com.

1. Per mažas puodas. Taip, didesnį puodą sunkiau išplauti, bet jei norite kokybiško, skanaus patiekalo – makaronus virkite didžiausiame iš visų turimų puodų. Taip makaronai išvirs tolygiai, nesulips.

2. Vanduo be druskos. Vyriausiasis Niujorko restorano „Upland“ virėjas Justinas Smillie sako, kad vanduo puode, kuriame virsite makaronus, turi būti „sūrus kaip jūra“, ir pasūdyti vandenį reikia dar prieš beriant makaronus. Kai jie verda, galima berti prieskonių. Tokiu būdu verdant makaronus, vėliau jų sūdyti nebereikės.

3. Į puodą pilti karštą vandenį. Žinoma, taip greičiau, bet jei norite skanių makaronų, neverta taupyti laiko. Vandeniui visiškai užvirus, visi nešvarumai ar švinas esantis čiaupo vandenyje nesusigeria į makaronus.

4. Alyvuogių aliejus. Jei makaronus verdate tinkamo dydžio puode, jie neturėtų sulipti. Todėl neeikvokite alyvuogių aliejaus be reikalo – nepilkite jo į vandenį, kurį po to vis vien nupilsite.

5. Aklai laikytis ant pakuotės surašytų nurodymų. Tai tik gairės – prieš išjungdami ugnį, paragaukite gabaliuką makarono ir įsitikinkite, kad jis tikrai išviręs. Jis turi būti šiek tiek kietokas. Tik tada galite vandenį nupilti.

6. Perplauti išvirusius makaronus. Nėra jokios būtinybės perplauti išvirtus makaronus šaltu vandeniu – nebent iš jų gaminsite šaltas makaronų salotas. Žinoma, taip nuplausite krakmolą ir makaronai ko gero turės viena ar dviem kalorijomis mažiau, bet verčiau nenuplaukite, nes krakmolas padeda tolygiau pasiskirstyti padažui. Netgi rekomenduojama prieš pilant padažą į makaronus įpilti šiek tiek vandens, kuriame jie virė.

7. Per daug sūrio. Neužgožkite kokybiškų, tinkamai išvirtų makaronų skonio sūriu. Užtenka vos žiupsnelio ar dviejų malto parmezano.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Parodė nematomą Palangos pusę: turtuolių pliažas, pažinčių skelbimai ir audringų linksmybių namas (47)

Išskirtines ekskursijas Palangoje rengianti Agnė Adomaitytė turistams rodo nematomą šio kurorto...

Gydytoja – apie vitaminų preparatus: turite žinoti, kuo rizikuojate (10)

Pirmadienį žiniasklaidą apskriejo žinia, kad Londone, savo namuose, mįslingai mirė lietuvė....

Kaune nustatyta 18 koronavirusu užsikrėtusių asmenų, atvykusių iš Uzbekistano įmonė laikinai stabdo veiklą; papildyta 20.24 (679)

Vienai Kauno įmonių šios dienos – įtemptos. Liepos 2-ąją iš Uzbekijos į Lietuvą atskridus...

Pasaulinio garso kruiziniai laivai stovi tušti: bendrovės ieško skubių išeičių (15)

Prieš kelias savaites šimtai žmonių rikiavosi prie Glazgo Klaido upės krantų, kad galėtų...

Vilniuje rastas į miškelį įvažiavęs sumaitotas prabangus „Mercedes-Benz“ (11)

Vėlų antradienio vakarą Vilniuje , Vaidilutės gatvėje, prabangus automobilis nuvažiavo nuo...

Grupė Vilniaus žydų bendruomenės narių kreipėsi į šalies vadovus: Kukliansky taip elgiasi nebe pirmą kartą (84)

Po Geros valios fondo pirmininkų Fainos Kukliansky ir rabino Andrew Bakerio iškeltų klausimų dėl...

Tragiška avarija Šalčininkų r.: žuvo „Audi“ vairuotojas, į ligoninę skubiai išgabentos sužalotos mažametės papildyta (93)

Policijos departamentas informavo, kad Šalčininkų rajone įvyko baisi avarija. Pranešama, kad...

Jurga Jurkevičienė

Antidepresantų Lietuva. Koks neįtikėtinai liūdnas Kavtaradzės sukurtas Lietuvos įvaizdis spec. Delfi Plius iš Romos

Po pandemijos pirmą kartą ruošiamės atgal į Lietuvą. Ištroškę vasaros, lietuviškų...

Verslininkas: išmokite dirbti taip, kaip aš – jums seksis, bet nebebūsite nuolatos užsiėmę (5)

Jei žmogus visada labai „užsiėmęs“ ir niekada „nieko nespėja“, dauguma galvoja, kad jis...

Spausk gazą. Kodėl lietuviai taip mėgsta BMW X5? (16)

Šį kartą „Spausk gazą“ pagrindinis dėmesys – lietuvių taip mėgstamam BMW X5. Izidorius...

|Maža didelių žinių kaina