Jau seniai norėjau kažko va tokio. Šepardo arba dar kitaip vadinamo piemenų pyrago variacijų yra įvairiausių, nusprendžiau išbandyti paprastą variantą. Pabandžiau ir aš, ir ką – tiko ir patiko.
Šepardo arba piemenų pyragas
© „Šokiai virtuvėje“ nuotr.

Reikės:

700 g faršo ( naudojau kiaulienos);
4 nedidelių morkų;
1 didelio svogūno;
150 g žirnelių;
4.v.š. sojų padažo;
4 v.š. pomidorų padažo;
4 v.š. Vorčesterio padažo;
400 ml sultinio;
krapų;
mėgstamų prieskonių;
1 kg bulvių;
250 ml pieno.

Eiga:

Sūdytame vandenyje išverdame bulves, gaminame bulvių košę, sutriname, pilame pieno,išmaišome. Arba gaminkite taip, kaip esate įpratę. Puikiai tiks ir vakarykštė bulvių košė.

Morkas, bei svogūnus supjaustome kubeliais, dedame į keptuve ir šiek tiek pakepiname, sukrečiame faršą,pagardiname prieskoniais,krapais, dedame pomidorų, sojų bei Vorčesterio padažus ir kepiname apie 10 minučių. Pilame sultinį, suberiame žirnelius ir troškiname apie 20 minučių, kol sultinys beveik išgaruos. Ragaujame, jei trūkta, dar įberiame prieskonių.

Į skardą dedame pusę bulvių košės, ant viršaus sudedame visą faršą, o ant jo likusią bulvių košę. Kepame 200 laipsnių temperatūroje, apie 30 minučių, skanaus!

„Šokiai virtuvėje“
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Vilniaus savivaldybė klimpsta į verslo dovanas: kokia tikroji jų kaina? (2)

Liberalo Remigijaus Šimašiaus valdomos sostinės savivaldybės vykdoma Lukiškių aikštės...

Artėjančio šildymo sezono įkarštyje gyventojų laukia kainų šokas (4)

Jei iki naujųjų metų Seimui nepavyktų rasti sutarimo dėl pridėtinės vertės mokesčio lengvatos...

Orai: puiki proga pasidžiaugti vasariška šiluma (4)

Savaitgalį netrūko saulės spindulių ir malonios šilumos. Gera žinia ta, kad gražūs orai...

Londono didvyris grįžta į Lietuvą: viskas, ko pasiilgs, – tik angliškas atlyginimas (220)

Prieš kurį laiką visa Didžiosios Britanijos spauda, didžiausi televizijos kanalai paskelbė,...

18 metų namuose slaugė mamą – dabar galvoja apie emigraciją (230)

Prieš keletą dienų vilnietis Rolandas palaidojo 87-erių mamą. 18 metų Alzheimeriu sirgusią...

Lietuvio įspūdžiai iš kelionės į Sibirą: dešimt tūkstančių kilometrų su našlėmis (32)

Emociškai man kelionė prasideda, kai einu fotografuotis vizai, o baigiasi, kai redakcijoje nuo...

G. Paluckas nereikalaus, kad L. Linkevičaus trauktųsi iš Seimo (181)

Socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas neketina reikalauti, kad iš partijos...

A. Gudaitis su Milano komanda triumfavo Italijos Supertaurės finale (17)

Į Milaną iš Vilniaus persikėlęs Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas Artūras Gudaitis...

Tragiško išsigelbėjimo istorija: kad liktų gyvi, teko valgyti mirusius bendrakeleivius (54)

Kai žmogus patenka į ekstremalias situacijas, užmirštamos visos kalbos apie dėkingumą ir...

R. Valatka. Po kiek teisingumas lizingu su mokėjimo atidėjimais? (211)

Jei tik STT varpai skamba ne tau, tai mirk iš juoko. Vaizdas per teliką toks, kaip į lauko...