aA
Nusibodo įprasti pyragai? Norite nustebinti svečius? Išeitis yra – tai pyragai puodelyje.
© Shutterstock nuotr.

O tiems, kurie nemėgsta naujovių, siūlome išbandyti du paprastus, tačiau labai skanius pyragų receptus.

Burnoje tirpstantys „Baileys“ likerio skonio pyragaičiai

Ingredientai:

2 šaukštai sviesto
0,5 šaukštelio kakavos
1 kiaušinis
2 šaukštai „Baileys“ likerio
3 šaukštai rudojo cukraus
3 šaukštai miltų
žiupsnelis druskos
žiupsnelis kepimo miltelių
žiupsnelis cukraus pudros

Paruošimas:

Sviestą įdėkite į puodelį, kurio talpa būtų apie 350 ml, o puodelį su sviestu įdėkite į mikrobangų krosnelę 10-20 sekundžių, kol sviestas ištirps.

Sviestui ištirpus, sudėkite kakavą, viską išmaišykite, įmuškite kiaušinį, supilkite „Baileys“ likerį ir viską gerai išplakite su šakute. Išplakus masę, įdėkite cukrų, miltus, kepimo miltelius ir plakite iki kol masė pasidarys tiršta.

Tuomet dėkite puodelį su mase į mikrobangų krosnelę ir kepkite 2min. Patikrinkite, ar pyragaitis iškepė, mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš pyragėlio pagaliukas turi būti švarus. Pyragaičiui iškepus, ant jo viršaus užpilkite „Baileys“ likerio, pabarstykite cukraus pudra.

Mėlynių keksiukai puodelyje

Ingredientai:

2 šaukštai sviesto
1 kiaušinis
1 šaukštas pieno
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
3 šaukštai rudojo cukraus
4 šaukštai miltų
žiupsnelis cinamono
3 šaukštai mėlynių
žiupsnelis kepimo miltelių

Paruošimas:

Sviestą sudėkite į 350 ml puodelį ir uždėkite į mikrobangų krosnelę 10-20 s, iki kol sviestas ištirps. Jam ištirpus, sudėkite kiaušinį, pieną, vanilės ekstraktą, druską, viską sumaišykite, sudėkite mėlynes, miltus, kepimo miltelius ir viską išplakite iki vientisos masės.

Visą tokią masę kepkite mikrobangų krosnelėje apie 2 min. Skaniausia tokį mėlynių keksiuką valgyti kol jis dar šiltas.

Savaitgalio kūrybinės dirbtuvės virtuvėje: pyragai ir pyragaičiai
© Vida Press

Migdolų pyragas su rabarbarais

Ingredientai:

100 g sviesto
175 g rudojo cukraus
35 g rupių ruginių miltų
120 g migdolų miltų
1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
2 valg. š. pieno
5 kiaušinių
300 g nuluptų ir supjaustytų rabarbarų
Cukraus pudros papuošimui

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 170ºC temperatūros. Kepimo formą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.

Į dubenį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ir sviestą. Dubenį dėkite ant puodo su verdančiu vandeniu taip, kad dubens dugnas nesiektų vandens. Kaitinkite ant šios garų vonelės, kartais pamaišydami, kol šokoladas ir sviestas ištirps.

Nuimkite dubenį nuo puodo. Suberkite cukrų, miltus ir migdolų miltus. Gerai išmaišykite. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir pieną.

Įmuškite kiaušinius, sudėkite supjaustytus rabarbarus ir dar kartą gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Paruoštą masę supilkite į kepimo formą. Viršų uždenkite lakštu folijos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-40 minučių.

Iškeptą pyragą kepimo formoje atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tuomet dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 3-4 valandas ar per naktį.

Atšalusį pyragą išimkite iš kepimo formos, perdėkite į lėkštę, apibarstykite cukraus pudra.

Savaitgalio kūrybinės dirbtuvės virtuvėje: pyragai ir pyragaičiai
© Shutterstock nuotr.

Persimonų pyragas

Ingredientai:

4 persimonai
3 kiaušiniai
1 stiklinė grietinės
100 gramų migdolų
175 gramų miltų
125 gramų cukraus
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis kepimo miltelių
0,5 šaukštelis cinamono

Paruošimas:

Pradžioje iš persimonų išpjauname sėklas bei juos sutriname plaktuvu, kol gausis vientisa masė. Tuomet į ją sudedame miltus, kiaušinius, cukrų, grietinę, sviestą, cinamoną, kepimo miltelius bei kapotus riešutus.

Tada gautą masę plaktuvu suplakite iki vientisos masės. Į sviestu suteptą kepimo formą supilkite tešlą. Kepkite iki +200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45 minutes. Iškeptą pyragą galite puošti glazūra, kokoso drožlėmis, šokoladu arba tiesiog cukraus pudra. Skanaus!

Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Rusijos scenarijus 2050-iesiems: Baltijos šalims teks rinktis (27)

Šių valstybių padėtis bus nepavydėtina: ekonomika stagnuos, gyvenimo lygis smuks, pramonė...

Po antstolių prabilo matininkai: norėtų didinti įkainius (2)

Po antstolių, mėginusių įrodyti, kad jų atlygis niekuo neišsiskiriantis, eilėje – žemės...

Žydų bendruomenė ir intelektualai lieka neišgirsti: Vilniaus meras nesiryžta priimti sprendimo (276)

Po kelių dienų bus minimos Vilniaus geto sunaikinimo 75-osios metinės. Kaip Lietuva turi elgtis su...

Bedarbiui buvusiam Seimo nariui šyptelėjo netikėta sėkmė (163)

Raseinių rajono savivaldybės taryboje neseniai susiformavusi naujoji valdančioji dauguma...

Sugadintas debiutas: kuriozinį sprendimą priėmęs teisėjas išvarė iš aikštės Ronaldo „Bayern“, „Real“, „Man United“ pergalės (44)

UEFA Čempionų lygos trečiadienio rungtynėse tarp „Valencia“ ir Turino „Juventus“...

Po šilumos rekordo Lietuvoje – staigūs pokyčiai: šalį skalaus lietus, siautės vėjas (6)

Trečiadienį Lietuvoje daugelyje rajonų pasiekti šilumos rekordai, kai termometro stulpelis dieną...

Kiemą iškniso ir dingo: neįmanoma net išeiti iš laiptinės (41)

Socialiniame tinkle „Facebook“ tauragiškiai įvedė naują madą – apie problemas praneša...

Pabaisos nekaltais veidais: žinomas JAV gydytojas su mergina įtariamas slapta apsvaiginęs ir išniekinęs tūkstančius moterų (49)

Chirurgui iš Kalifornijos ir jo merginai įtariami dviem seksualiniais nusikaltimais . Tyrėjai...

Dizaineris Robertas Kalinkinas sulaukė šeimos pagausėjimo: mano žmona yra turbo moteris (11)

Žinomas dizaineris Robertas Kalinkinas vėlų trečiadienio vakarą pasidalijo džiugia žinia. Jo...

STT paskelbė statistiką apie gimines savivaldybėse: reakcija stulbinanti (286)

Specialiųjų tyrimų tarnyba ( STT ) birželį paskelbė analizę, kuri rodo, kad beveik penktadalis...