14 porcijų

Produktai tešlai:

300 g migdolų be odelių arba migdolų miltų,
300 cukraus pudros,
7 kiaušinių baltymai (550 g),
300 g cukraus,
75 ml vandens,
maistinių rožinių ir violetinių dažų.

Produktai kremui:

70 g braškių,
70 g juodųjų serbentų,
2 kiaušinių baltymai,
120 – 130 g cukraus,
175 g sviesto.

Kaip gaminti:

1. Migdolus ir cukraus pudrą sumalkite kavamale, paskui persijokite. Stambesnes daleles vėl sumalkite ir persijokite. Gautus miltus padalykite į dvi dalis, suberkite į lėkštes, į kiekvieną lėkštę įpilkite po 55 g kiaušinių baltymų, nemaišykite.

2. Vandenį su cukrumi užvirinkite, įkaitinkite iki 116 – 118 laipsnių (pamatuokite termometru).

3. Likusius baltymus išplakite iki putų. Plakdami pamažu supilkite karštą sirupą. Plakite, kol susidarys balta puta. Padalinkite masę perpus, supilkite į lėkštes su miltais. Įdėkite dažų ir išmaišykite abiejų lėkščių turinį. Iš migdolų masės ir baltymų turi pasidaryti vientisa masė, bet ji turi būti skysta.

4. Suformuokite iš tešlos rutuliukus ir išdėliokite ant sviestiniu popieriumi užtiesto stalo. Rutuliukus paspauskite, padarykite 3 – 4 cm skersmens rutuliukus. Palikite juos valandai, kad ant paviršiaus susidarytų plutelė. Paskui 150 laipsnių orkaitėje kepkite 11 – 12 min. Tada palikite atvėsti.

5. Kremui sumaišykite cukrų ir baltymus karščiui atspariame inde, įstatykite indą į dubenį su karštu vandeniu ant viryklės ir maišydami kaitinkite, kol ištirps cukrus (temperatūra neturi būti didesnė nei 45 laipsniai). Nukelkite indą nuo viryklės, palikite 10 min. pastovėti. Sudėkite sviestą, išplakite iki vientisos masės.

6. Uogas atskirai suplakite trintuvu. Pusę kremo sumaišykite su braškėmis, pusę – su juodaisiais serbentais. Abu kremus išplakite iki vientisos masės ir 15-ai min. įdėkite į šaldytuvą.

7. Pusę rožinių sausainiukų sutepkite braškiniu kremu, ant viršaus uždėkite po sausainį. Tą patį padarykite su violetiniais sausainiais ir juodųjų serbentų kremu. Sausainius nakčiai įdėkite į šaldytuvą.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)