430 gr. miltų,
žiupsnelis druskos,
0.5 šaukštelio kepimo miltelių,
40 gr. vandens,
1 kiaušinis,
75 gr. žemės riešutų,
300 gr. uogienės obuolių,
150 gr. cukraus,
250 gr. margarino

Miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską sumaišome. 40 g kiaušinio lengvai paplakam su vandeniu, tik tiek, kad susimaišytų, bet nesuputotų. Riešutus sukapojam.

Į miltų mišinį įpjaustom margariną ir pirštais malam tol, kol masė ima panašėti į žvyrą. Supilam kiaušinį ir vandenį bei minkom, kol visa masė dubenyje sukimba į vieną didelį tešlos gniutulą.

Orkaitę įkaitinti iki 220° temp. Skardą išklojam kepimo popieriumi. Ant miltais pabarstyto stalo dedam tešlą ir iškočiojam 3-5 mm storio stačiakampį. Supjaustom jį vienodo dydžio juostelėm. Pusę jų aptepam obuolių uogiene, likusias uždedam ant viršaus ir guldom į skardą.

Aptepam kiaušinio plakiniu (tikriau tuo, kas liko iš kiaušinio atėmus 40 g), apibarstom riešutais ir kepam, kol pasidaro rudos, maždaug 20 minučių. Ataušinti geriausia ant grotelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)