430 gr. miltų,
žiupsnelis druskos,
0.5 šaukštelio kepimo miltelių,
40 gr. vandens,
1 kiaušinis,
75 gr. žemės riešutų,
300 gr. uogienės obuolių,
150 gr. cukraus,
250 gr. margarino
Miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską sumaišome. 40 g kiaušinio lengvai paplakam su vandeniu, tik tiek, kad susimaišytų, bet nesuputotų. Riešutus sukapojam.
Į miltų mišinį įpjaustom margariną ir pirštais malam tol, kol masė ima panašėti į žvyrą. Supilam kiaušinį ir vandenį bei minkom, kol visa masė dubenyje sukimba į vieną didelį tešlos gniutulą.
Orkaitę įkaitinti iki 220° temp. Skardą išklojam kepimo popieriumi. Ant miltais pabarstyto stalo dedam tešlą ir iškočiojam 3-5 mm storio stačiakampį. Supjaustom jį vienodo dydžio juostelėm. Pusę jų aptepam obuolių uogiene, likusias uždedam ant viršaus ir guldom į skardą.
Aptepam kiaušinio plakiniu (tikriau tuo, kas liko iš kiaušinio atėmus 40 g), apibarstom riešutais ir kepam, kol pasidaro rudos, maždaug 20 minučių. Ataušinti geriausia ant grotelių.