aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Šventiniai skanumynai“. Kviečiame dalyvauti ir jus!
© Asm. albumo nuotr.

Reikės:

100 g minkšto, kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus pudros
1 kiaušinio
200 g miltų
daugiau nei 0.5 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. kakavos miltelių
papildomai 3 a. š. miltų

Iš šios normos iškepsite 6 avytes.

Sviestą ir cukraus pudrą išplakite iki vientisos masės, muškite kiaušinį ir vėl gerai išplakite. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir užminkykite minkštą tešlą. Jei tešla labai kibtų prie rankų, tai rankas pamiltuokite ir toliau minkykite. Miltų stengiausi per daug nepridėti, nes bijojau, kad tešla bus per kieta ir neiškeps tokios gražios avytės.

Iš tešlos rutulio atgnybkite 1/4 tešlos, į ją įdėkite 1 v. š. kakavos, o į likusią baltą tešlą įdėkite 3 a.š. miltų. Dar kartą atskirai suminkykite baltą ir rudą tešlas, įdėkite jas į maišelį ir dėkite į šaldytuvą 30 min.

Iš baltos tešlos padarykite 6 rutuliukus. Iš kiekvieno rutuliuko padarykite po 16 mažų rutuliukų. Tiek rutuliukų reikia 1 avytei sulipdyti. Sudėliokite avį, iš rudos tešlos padarykite galvą, ausį, kanopas ir uodegą.

Sausainiai „Avytės“
© Asm. albumo nuotr.

Avytes formuokite ant skardos išklotos kepimo popieriumi, nes būtų labai sunku suformuotas avytes perkelti nuo stalo ant skardos.

Kol formuodavau vieną avį, kitus tešlos rutuliukus laikydavau šaldytuve. Formuoti sekėsi visai neblogai, tačiau ilgai užtrukau, kol suformavau baltus rutuliukus, todėl kai prie jų reikėjo prilipdyti rudas dalis, balti tešlos rutuliukai jau buvo apdžiūvę ir nelabai lipo. Tuomet į pagalbą atėjo dantų krapštukai, kadangi sausainių nevalgiau, tai jie visai netrukdė. Jei sausainius kepate ne tik dekoracijai, kai avytės iškeps, išimkite visus krapštukus.

Sausainiai „Avytės“
© Asm. albumo nuotr.

Sausainius kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 12 – 15 min. Manosios avytės iškepė per 15 min. Stebėkite kepimo laiką pagal savo orkaitę.

Sausainiai „Avytės“
© Asm. albumo nuotr.

Justyna

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Pro serbų palengvėjimo atodūsius – lietuvių abejonės dėl „nelegalaus“ varžovų įvarčio (3)

Metų laikai keičiasi, o Lietuvos rinktinės taškų aruodas išlieka toks pat tuščias lyg...

Ekspertas: toks Trumpo požiūris turėtų kelti nerimą ir Lietuvai (287)

„Visa tai kelia labai daug rimtų klausimų dėl NATO kaip Aljanso darnos ir dėl to, kiek dar...

Dėl storo debesų sluoksnio šiluma mažės (4)

Artimiausią parą Lietuvos orus lems aukštesnio slėgio laukas. Naktis numatoma nepastoviai...

Nužudytas 22-omis bausmėmis iki gyvos galvos nuteistas pedofilas: tvirkino 200 vaikų, vaizdus platino internete (6)

2016 m. Richardui Huckle‘ui buvo skirta 22 laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmės už 200...

Naktiniame bare apsvaiginta mergina kreipėsi į kaunietes: būkite atsargios (92)

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė istorija apie neseniai viename Kauno naktiniame...

„Partizan“ strategas piktai reagavo į klausimą apie Landale'ą: nematau prasmės apie jį kalbėti (3)

Belgrado „Partizan“ į Vilnių atvyko su buvusiu vietos publikos numylėtiniu Artiomu...

Priežastys, dėl kurių sutuoktinį gali nustoti dominti seksas (27)

Romantiški įsimylėjėliai ir ką tik susituokę žmonės varsto vieni kitus aistringais...

Etatinio savo skriaudiko nesulaikę lietuviai liko be taškų ir paskutinėse namų rungtynėse (109)

Europos čempionato atrankoje B grupėje Lietuvos futbolo rinktinė pirmadienį vakare namuose...

Po garsiausias Balkanų šalies vietas keliavę lietuviai patarė, kur nevykti silpnesnių nervų žmonėms (22)

Prieš kelionę į Bosniją kažkur skaičiau, kad nepaisant šalies gamtos grožio, įdomiausias jos...