Reikės:

100 g minkšto, kambario temperatūros sviesto
100 g cukraus pudros
1 kiaušinio
200 g miltų
daugiau nei 0.5 a. š. kepimo miltelių
1 v. š. kakavos miltelių
papildomai 3 a. š. miltų

Iš šios normos iškepsite 6 avytes.

Sviestą ir cukraus pudrą išplakite iki vientisos masės, muškite kiaušinį ir vėl gerai išplakite. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir užminkykite minkštą tešlą. Jei tešla labai kibtų prie rankų, tai rankas pamiltuokite ir toliau minkykite. Miltų stengiausi per daug nepridėti, nes bijojau, kad tešla bus per kieta ir neiškeps tokios gražios avytės.

Iš tešlos rutulio atgnybkite 1/4 tešlos, į ją įdėkite 1 v. š. kakavos, o į likusią baltą tešlą įdėkite 3 a.š. miltų. Dar kartą atskirai suminkykite baltą ir rudą tešlas, įdėkite jas į maišelį ir dėkite į šaldytuvą 30 min.

Iš baltos tešlos padarykite 6 rutuliukus. Iš kiekvieno rutuliuko padarykite po 16 mažų rutuliukų. Tiek rutuliukų reikia 1 avytei sulipdyti. Sudėliokite avį, iš rudos tešlos padarykite galvą, ausį, kanopas ir uodegą.

Avytes formuokite ant skardos išklotos kepimo popieriumi, nes būtų labai sunku suformuotas avytes perkelti nuo stalo ant skardos.

Kol formuodavau vieną avį, kitus tešlos rutuliukus laikydavau šaldytuve. Formuoti sekėsi visai neblogai, tačiau ilgai užtrukau, kol suformavau baltus rutuliukus, todėl kai prie jų reikėjo prilipdyti rudas dalis, balti tešlos rutuliukai jau buvo apdžiūvę ir nelabai lipo. Tuomet į pagalbą atėjo dantų krapštukai, kadangi sausainių nevalgiau, tai jie visai netrukdė. Jei sausainius kepate ne tik dekoracijai, kai avytės iškeps, išimkite visus krapštukus.
Sausainius kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių apie 12 – 15 min. Manosios avytės iškepė per 15 min. Stebėkite kepimo laiką pagal savo orkaitę.

Justyna

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)