2 porcijoms jums reikės:
· 0,5 litro neriebaus kefyro
· 1 vidutinio dydžio morkos
· Po pusę raudonosios ir žaliosios paprikos
· 1 nedidelio svogūno
· 1 skiltelės česnako
· Pagal skonį – druskos ,juodųjų pipirų, žalumynų
Gaminimas
1) Morką nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka. Tada tarkuotas morkas perliekite verdančiu vandeniu – leiskite nuvarvėti.
2) Raudonąją ir žaliąją papriką supjaustykite plonais šiaudeliais. Svogūną nulupkite ir labai smulkiai supjaustykite.
3) Paruošas daržoves lengvai pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išmaišykite.
4) Daržoves padalykite į dvi lygias dalis ir sudėkite į šaltajai sriubai skirtus indelius, apliekite atšaldytu kefyru. Sriubą dar pagardinkite smulkiai pjaustytu česnaku, pipirais ir žalumynais.
Skanaus!