aA
Kai už lango taip šalta ir balta, gali mintimis nusikelti į šiltus kraštus ir suvalgyti kažką, ištrauktą iš šiltos jūros kažkur už tūkstančių kilometrų. Dar smagiau tai, kad jūros gerybės tebūnie ir ne pačios puikiausios, bet jau užima vis didesnę dalį prekybos centrų žuvies skyriaus lentynų.
© Bubblekitchen

Įprastam prekybos centre jau galima rasti jūros šukučių, aštuonkojų, krabų, kalmarų, krevečių, midijų, sepijų ir dar daug ko. Nepulkite tie, kam pirmiausia kyla mintys apie šių produktų kokybę – taip jūsų lietuviška “bajoriška” dešrytė yra nepralenkiama, bet deja man ji aplenkiama prekybos centre. Todėl man toks patobulintas žuvies skyrius yra didelis džiaugsmas. Šį kartą pagriebėm dalį didžiulio aštuonkojo – gavom tris riebias kojas kurias išvirus ir paskrudinus grill keptuvėje galima pasidaryti puikias salotas.

Tiesa ir tai, kad vis daugiau žmonių akių “užkliūna” už šių produktų, bet taip ir praeina, nes nežino taip gerai ką su tuo daryti, mes savo virtuvėje dar irgi ne viską išbandę ruošti iš jūros gėrybių ir tikrai ne visada pasiseka tobulai, bet vis ieškom ir ieškom tų stebuklingų receptų, kuriais galim dalintis su jumis. Šis vienas iš tokių – priimtinas sotumą mėgstančiam lietuviui – su bulvėmis ir marinuotais agurkėliais.

Salotoms paruošti reikės (4 asmenims):

3-4 nedidelių bulvių
5-6 marinuotų agurkėlių (karnišonų)
saujos svogūnų laiškų
poros saujų gražgarsčių
saujos kaparėlių
padažui: žalių prieskoninių žolelių (petražolių, bazilikų), aliejaus, citrinos ir česnako
3 aštuonkojo kojų
2 š. vyno (ar ryžių) acto

Pirmiausia ruoškite aštuonkojo kojas: užkaitinkite didelį puodą vandens, įpilkite vyno (mes šį kartą naudojom ryžių) acto ir kelis kartus mirkykite aštuonkojo kojas, kol jos pradės “raitytis”, tada įkiškite visą gabalą į puodą ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių. Kai aštuonkojo kojos apvirė, keletą minučių apkepėme grill keptuvėje, tačiau galima valgyti ir tik apvirtas.

Bulvių ruošimas: kai aštuonkojo kojos verda, galite paruošti bulves, nulupkite, supjaustykite storesniais griežinėliais ir apvirkite kelias minutes sūdytame vandenyje. Tada nudžiovinkite ant popierinio rankšluosčio ir apkepkite aliejuje (mes kepėme aliejuje nuo ančiuvių)

Padažo paruošimas: trintuvėje sutryniau šviežio baziliko, petražolių, česnako skiltelę, įspaudžiau citrinos sulčių ir įpyliau aliejaus tiek, kiek norėjosi, kad padažas būtų skystas. Pagardinom druska ir pipirais.

Salotų paruošimas valgymui: į lėkštę sudėliojome po 4-5 gabalėlius bulvių, išilgai supjaustytus 4-5 karnišonus, uždėjome gražgarsčių, užbėrėme keletą kaparėlių, susmulkintų svogūnų laiškų, sudėjome gabalėliais supjaustytas aštuonkojo kojas ir apliejome žaliuoju padažu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Karbauskis dėl prezidento rinkimų turi ir abejonių: jei taip, tai turėsime problemą (759)

„Kandidatas, kurį mes patvirtinsime savo suvažiavime, taps Lietuvos Respublikos prezidentu“, -...

Linkevičius apie krizę Britanijoje: vyksta iškilmingas viešas šalies niokojimas (200)

„Kad ir kaip baigtųsi Brexitas , Europa jau bus kitokia – ji sukrėsta“, – taip dabartinės...

Orai: permainos nesibaigia

Šiandien, ketvirtadienį, Lietuvos orus lems aktyvus Atlanto ciklonas. Naktį praslinkęs šiltasis...

Theresa May atlaikė nepasitikėjimo balsavimą, tačiau parlamentas toliau aklavietėje atnaujinta 21.18 (133)

Didžiosios Britanijos parlamentas trečiadienio vakarą po ilgų debatų balsavo dėl pasitikėjimo...

Giedraitį nustebino ir sirgaliai, ir naujas treneris: buvo keista, kad ant manęs nerėkia (8)

Rokui Giedraičiui buvo sunku įsivažiuoti, bet kai įkrito keistas tritaškis „nuo lentos“,...

Nuo tuberkuliozės niekas neapsaugotas: lėtai progresuojančia ir labai pavojinga liga galima užsikrėsti bet kur simptomai (40)

„Niekas nepasaugotas nuo tuberkuliozės. Kiekvienas kvėpuojantis gali ja užsikrėsti, – sako...

Vėl gedimą patyręs Juknevičius: šiandien dirbome mechanikais – apmaudu (12)

Antanui Juknevičiui ir Dariui Vaičiuliui, „Craft bearings“ ekipažui, 9-asis Dakaro greičio...

Devintame Dakaro greičio ruože lietuvių viltys nesudužo – išsaugotos rekordinės pozicijos atnaujinta 00.57 val. (441)

Tokios dienos, koks buvo devintasis Dakaro ralio etapas, nesitikėjo, matyt, niekas. Jeigu...

Per pratęsimą palūžęs „Rytas“ nusileido ALBA komandai su puikiu Giedraičiu (161)

Vilniaus „Ryto“ (1/2) komanda Europos taurės „Top-16“ etape patyrė antrąjį pralaimėjimą...

Trečiojoje „Eurovizijos“ atrankoje – netikėtas „120“ sprendimas ir nauji komisijos favoritai (35)

Trečiadienio vakarą LRT Didžiojoje studijoje buvo filmuojama nauja nacionalinės...