1 svogūnas,
3 morkos,
5 saldžios bulvės,
1 didelis brokolis,
2x400 g skardinės konservuotų pomidorų arba 1 kg šviežių,
150 g raudonųjų lęšių,
1 šaukštas maltų kuminų,
1 šaukštas maltų imbierų,
1 šaukštas maltos kalendros,
½ šaukšto kurkumos,
½ šaukštelio kajeno pipirų,
1 perlaužta cinamono lazdelė,
šviežios kalendros lapeliai papuošimui,
saulėgrąžų aliejus,
druska ir pipirai.

Gaminimo būdas:

1. Jei naudojate šviežius pomidorus, juos nuplikykite ir nulupkite odeles. Supjaustykite ir sutrinkite iki vientisos masės. Smulkiai supjaustykite svogūnus, kiek stambiau - morkas. Atskirkite brokolių žiedynėlius. Kąsnio dydžio gabalėliais (geriau truputį didesniais) supjaustykite saldžias bulves ir sudėkite į puodą su vandeniu, kad nepajuoduotų.

2. Užkaiskite puodą su vandeniu. Suberkite lęšius ir maišydami virkite 8-10 min. Tuo tarpu verdančiu vandeniu apipilkite brokolius, po 3 min nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite.

3. Į didelį puodą įpilkite saulėgrąžų aliejaus, suberkite visus prieskonius ir nuolat maišydami pakaitinkite 2 min. Tada suberkite svogūnus ir pakepinkite dar 3 min. Sudėkite morkas, pomidorus, įpilkite 500 ml vandens. Kai užvirs, uždenkite ir sumažinkite ugnį. Po 10 min sumeskite saldžias bulves ir virkite dar 15 min. Išimkite cinamono lazdelę.

4. Įmaišykite lęšius ir brokolius, pagardinkite druska ir pipirais. Pabarstykite smulkintais kelendrų lapeliais. Valgykite su ryžiais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)