Reikės:

2 valg.š. aliejaus,
4 vištienos krūtinėlių puselių be odos, perpjautų išilgai per pusę,
druskos, pipirų – pagal skonį,
1 svogūno,
1 česnako skiltelės,
1 arb.š. malto kumino,
2 arb.š. kario prieskonių,
½ arb.š. džiovinto raudonėlio,
4 morkų, supjaustytos plonais griežinėliais
1 skardinės kokoso pieno
1 pakuotės šaldytų žirnelių,
250 g baltų ryžių
apie 1 l vištienos sultinio

Didelėje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų ant didelės ugnies. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais, apkepinkite įkaitintame aliejuje iš visų pusių 3-4 minutes, kol gražiai apskrus. Išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.

Sumažinkite ugnį iki vidutinės. Suberkite į keptuvę ar puodą svogūnus, česnaką, kuminą, karį, raudonėlius, ½ puodelio vandens ir druską. Kaitinkite pamaišydami apie 3 – 5 minutes, kol svogūnas bus minkštas.

Suberkite morkas, žirnelius, supilkite kokosų pieną, ½ puodelio sultinio. Sudėkite vištienos gabalėlius. Suberkite ryžius. Kaitinkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir kaitinkite. Sultiniui išgaravus, įpilkite dar.

Kaitinkite, kol vištiena bus visiškai iškepusi, ryžiai – išvirę, o morkos – minkštos. Nuimkite nuo ugnies. Dėkite į dubenėlius ir patiekite.

Skanaus!