Padažui:

2 šaukštai medaus,
1 ½ šaukšto ryžių vyno acto,
¼ stiklinės majonezo,
1 šaukštelis garstyčių,
1/2 šaukštelio sezamų aliejaus.

Salotoms:

1 vištienos krūtinėlės puselė be kaulų,
1 kiaušinis,
½ stiklinės pieno,
½ stiklinės miltų,
½ stiklinės pasmulkintų kukurūzų dribsnių,
1 šaukštelis druskos,
¼ šaukštelio pipirų,
aliejus kepimui,
3 stiklinės pasmulkintų “romaine” salotų lapų,
1 stiklinė supjaustyto mėlynojo kopūsto,
1 stiklinė supjaustyto kininio kopūsto,
1 šiaudeliais supjaustyta morka,
1 smulkiai supjaustytas svogūnas,
1 šaukštas migdolų plokštelių,
1/3 stiklinės “chow mein” makaronų.

Gaminimo būdas:

1. Paruoškite padažą: mažame dubenėlyje sumaišykite visus ingredientus ir įdėkite į šaldytuvą.

2. Vištienos krūtinėlę supjaustykite taip, kad gautumėte 5 juosteles. Viename dubenyje išplakite kiaušinį su pienu, kitame sumaišykite miltus, kukurūzų dribsnius, druską ir pipirus.

3. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Vištienos juosteles pamirkykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite miltuose. Apkepkite ir nusausinkite ant popierinio rankšluosčio.

4. “Romaine” salotas sumaišykite su mėlynaisiais ir kininiais kopūstais bei morkomis. Viršų pabarstykite smulkintais svogūnais, tada migdolais. Ant viršaus sudėkite makaronus.

5. Supjaustykite vištieną mažais gabalėliais ir sudėkite ant salotų. Padažą patiekite atskirame dubenėlyje.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją