aA
Šis troškinys mūsų namuose yra rudens favoritas. Atvėsus orams, traukiu iš spintelių gūdumos greitpuodį ir keliauju pirkti vištos. Panašiai vištą ruošdavau ir tuomet, kai neturėjau greitpuodžio, paprastame puode troškinys irgi puikiai pavyksta, tik, žinoma, ne taip greitai.
© kumucia.com

Troškinį visada valgome su marinuotais agurkais arba kalafiorais. Ir įdomiausia, kad netgi ne itin mėgstantys vištieną ragautojai gyrė patiekalą. Tiekiant pietums, troškinys atstoja ir sriubą ir “antrą” patiekalą. Dar vienas didelis privalumas – jį galima gaminti ir iš “naminės” vištos, kurią dauguma naudoja tik sultinių gamybai, tad jei jums svarbu ką valgote – tai būtent toks patiekalas.

1 vidutinę vištą (apie 1,5 kg) dedu į greitpuodį, įpilu dvi stiklines vandens, sandariai uždengiu puodą, ir, garams pradėjus veržtis lauk, sumažinu ugnį ir imuosi daržovių.

4 dideles bulves supjaustau nemažais kubeliais, 2 morkas sutarkuoju stambia tarka (arba naudoju šaldytus šiaudelius), 2 vidutinius svogūnus supjaustau pusžiedžiais, 1 nedidelį baklažaną supjaustau kubeliais.

Variacijos: baklažaną keiskite cukinija, patisonu arba moliūgu.

Vištą verdu apie pusvalandį, verdant paprastame puode reiktų, kad vanduo apsemtų vištą ir virti nuo užvirimo apie 1h. Vištą iškeliu į didelę lėkštę ir atskiriu mėsą nuo kaulų (odos nenaudoju). Mėsą pasmulkinu iki nedidelių gabaliukų. Į likusį sultinį greitpuodyje (arba kelias stiklines sultinio paprastame puode) sudedu pjaustytas daržoves, sudedu vištieną. Beriu 2 a.š. druskos, 2 a.š. prieskonių paukštienai mišinio, 2 a.š. ciberžolės, žiupsnelį kmynų.

Visus produktus gerai sumaišau, jungiu ugnį, dengiu puodo dangtį ir, troškiniui užvirus, palieku troškintis apie 10 min.

Tuomet puodą nukeliu nuo ugnies ir troškinį pagardinu 2 v.š. 30proc. grietinės.

Šis patiekalas labiausiai tinka su marinuotomis daržovėmis, bet esame valgę ir su raugintais agurkais/kopūstais/burokėliais – irgi gardu.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Intymaus viršininko pasiūlymo atsisakiusi moteris darbe turėjo iškęsti pažeminimus ir patyčias (5)

Tiesiog paskambino į mano viešbučio kambarį ir pakvietė kartu praleisti naktį, apie viršininko...

Bankai atsisako kodų kortelių: ką reikia žinoti (6)

Senas kodų korteles turintys „ Swedbank “ klientai nuo kitų metų rugsėjo 1 dienos nebegalės...

Ligoninėje atsidūręs Pinikas neištvėrė: ką sako Didžiūnaitytės kūno padėtis po mirties ir kodėl stebina Miltenio veiksmai

Šį savaitgalį suėjo lygiai 11 mėnesių nuo tos dienos, kai Klaipėdoje įvyko tragedija - iš...

Švedijoje – nerimas dėl grynųjų: aprūpinti kupiūromis yra valstybės ar bankų atsakomybė? (3)

Švedijos bankomatų tiekėja „Bankomat“, tvarkanti didžiąją dalį grynųjų pinigų šalies...

Ekonomistai mala į miltus naują pensijų reformą: tokios sistemos nerastume niekur į Vakarus nuo Berlyno sienos (251)

Nuo kitų metų startuoja pensijų kaupimo pertvarka. Kam ji naudinga? „Delfi Dėmesio centre“...

Vaiko teisių tarnybos vadovė: kauniečių šeimos berniukas buvo mušamas rykštele (508)

Du vienos kauniečių šeimos vaikai perkelti į laikinąją globą po to, kai mama per...

Elle ir Žilvinas Grigaičiai pirmą kartą pasirodė kartu po santykių krizės: pora švenčia gyvenimą (78)

Antradienio vakarą Vilniaus širdyje žinomi žmonės rinkosi į atsinaujinusio žurnalo...

Čempionų lyga: „Juventus“ laimėjo Mančesteryje, Romoje – incidentas metro, sužeistieji ir CSKA fiasko (23)

Trečiadienio vakaras UEFA Čempionų lygoje buvo karštas. Sužaistos aštuonerios trečio grupių...

Širinskienės klausimas konservatorei: kurioje vietoje čia yra visuomenės teisė žinoti? (366)

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų ( TS-LKD ) partijos atstovei Radvilei...

Kada geriausia genėti serbentus

Atrodytų, kam genėti serbentus, jei jie ir taip subrandina uogas? Ogi tam, kad krūmas atjaunėtų...