4 – 6 porcijos

Produktai:

350 g miltų,
1/2 pakelio kepimo miltelių,
250 g sviesto ir dar šiek tiek kepimo formai ištepti,
150 g cukraus,
100 g rudojo cukraus,
4 kiaušiniai,
1/2 šaukštelio sodos,
120 g juodojo šokolado (70 proc.),
1 šaukštas kakavos miltelių,
šokolado lazdelių papuošimui.

Produktai cukraus sirupui:

350 g cukraus,
250 ml vandens,
6 šaukštai romo.

Produktai glajui:

2 kiaušinių baltymai,
200 g cukraus pudros.

Kaip gaminti:

1. Persijokite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais ir kakavos milteliais.

2. Sviestą supjaustykite kubeliais, sumaišykite su gabalėliais sulaužytu šokoladu, paskui maišydami ištirpinkite dubenyje, įstatytame į indą su karštu vandeniu iki vientisos masės.

3. Kiaušinius sumaišykite su abiejų rūšių cukrumi ir 10 min. plakite iki vientisos masės.

4. Ištirpintą šokoladą sumaišykite su kiaušinių mase, suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais. Kruopščiai išmaišykite, kad nebūtų gumulėlių.

5. Formeles keksiukams ištepkite sviestu, dugną pabarstykite miltais. Sudėkite tešlą į keksiukų formeles, kad užpildytų kiek daugiau, nei pusę formelės. Pašaukite formeles su tešlą į 180 laipsnių karštumo orkaitę, kepkite 15 – 20 min.

6. Kol keps keksiukai, pasigaminkite cukraus sirupą. Sumaišykite puode cukrų ir vandenį, užkaiskite ant stiprios ugnies ir nemaišydami virkite mažiausiai 5 min. Mediniu šaukštu nugriebkite putas ir pavirkite dar 5 min.

7. Nukelkite sirupą nuo viryklės, supilkite romą, išmaišykite ir palikite toliau vėsti.

8. Pasigaminkite glajų: Plaktuvu išplakite baltymus, toliau plakdami pamažu suberkite cukraus pudrą, paplakite dar 5 – 7 min., kol masė taps vientisa.

9. Iškepusius keksiukus atsargiai išimkite iš formelių. Kiekvieną keksiuką pamirkykite cukraus sirupe, kad gerai jo prisigertų. Išėmę keksiuką iš sirupo aptepkite glajumi viršų. Papuoškite šokolado lazdelėmis ir patiekite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)