1 porcijoje 140 kcal., 2 g baltymų, 9 g riebalų, 13 g angliavandenių
apie 40 vnt.

Produktai:

175 g sviesto,
400 g miltų,
150 g maltų lazdyno riešutų,
1 pakelis kepimo miltelių,
175 g cukraus,
3 valg. šaukštai skysto medaus,
3 kiaušinių tryniai,
150 g skaldytų lazdyno riešutų.

Gaminimas:

Sviestą supjaustykite kubeliais. Iš miltų, sviesto, maltų riešutų, kepimo miltelių, 150 g cukraus, medaus ir trynių išminkykite tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 1 val.

Įkaitinkite keptuvę iki 180 laipsnių. Skaldytus riešutus sumaišykite su 25 g cukraus. Tešlą iškočiokite į 1 cm storio lakštą ir formele arba taurele išpjaukite apvalius sausainius. Apvoliokite juos skaldytuose riešutuose ir kepkite orkaitėje, kepimo popieriumi išklotoje skardoje 15 min.

Skanaus!