aA
Serbentų paprastai – nors vežimu vežk. Jei pabodo serbentų uogienės, želė, trinti serbentai, jų sultys, panaudokite juos gardžiam pyragui iškepti. Tikrai nenusivilsite.
Serbentai, uogos
© Corbis/Scanpix
Šešiolikai porcijų jums reikės:

Tešlai ir trupinėliams:

275 g sviesto arba margarino,
1 arbat.šaukštelio kepimo miltelių,
395 g miltų,
200 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
Žiupsnelio druskos.


Įdarui:

25 g sviesto arba margarino,
2 kiaušinių,
80 g cukraus,
250 g varškės,
25 g manų kruopų arba 2 valg.šaukštų krakmolo,
1 citrinos tarkuotos žievelės,
500 g raudonųjų ir geltonųjų serbentų,
2 valg.šaukštų krakmolo.


Papuošimui: 1-2 valg.šaukštų smulkių cukrinių rutuliukų.

D-26 cm dydžio kepimo formą sutepkite riebalais. Pagaminkite tešlą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir leiskite jam truputėlį pravėsti. Kepimo miltelius, miltus (du valg. šaukštus miltų atidėkite), cukrų, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos suberkite į dubenį ir sumaišykite.

Supilkite lydytą sviestą ir viską sutrupinkite pirštais. Suberkite likusius miltus. Pusę kiekio gautos masės išdėkite ant kepimo formos dugno ir suspauskite. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

Pagaminkite įdarą. Ištirpinkite keptuvėje sviestą ir truputėlį atvėsinkite. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius sutrinkite su 50 g cukraus ir į juos įmaišykite varškę, manų kruopas, tarkuotą citrinos žievelę ir lydytą sviestą. Baltymus išplakite, suberdami plona srovele 30 g cukraus ir įmaišykite į darą. Įdarą iškrėskite į kepimo formą ant tešlos.

Serbentus nuplaukite, nusausinkite ir nuvalykite. Pusę kiekio uogų išdėliokite ant varškės masės. Likusius serbentus sumaišykite su dviem valg. šaukštais krakmolo, po to sumaišykite su likusiais tešlos trupinėliais ir išberkite virš uogų.

Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 55 minutes. Likus penkiolikai minučių iki kepimo pabaigos, pridenkite pyragą aliuminio folija. Pyragą atvėsinkite kepimo formoje, o po to apibarstykite cukriniais rutuliukais, rašoma žurnale „Prijatnogo apetita“.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Orai: šiluma mūsų dar nepaliks

Praėjusią savaitę dažnai džiaugėmės neįprastai šiltais, gražiais orais. Daugelyje vietovių...

Turistus viliojantis miestas pasitinka griežtomis taisyklėmis ir „sausuoju“ įstatymu (26)

Prakalbus apie Jungtinius Arabų Emyratus dažniausiai iš karto pagalvojama apie Dubajų. Tačiau...

Psichozė, neįgalumas ar net mirtis: populiarėjančių naujų narkotikų poveikis gąsdina patyrusius Lietuvos medikus (73)

Kai kalbame apie naująsias psichoaktyviasias medžiagas, galime pasakyti, kad tai yra terra...

Nijolė Pareigytė – atvirai: apie nelaimingą skaudžiai pasibaigusią meilę Bžeskui ir pasikeitusį gyvenimą užsikodavus nuo alkoholio

„Vyras mane suėstų , jeigu kalbėčiau apie kitus, kokie jie buvo ar yra“, – jau laidos „...

Trumpas užsimojo prieš dar vieną sutartį: šį kartą gali nukentėti ir Lietuva (260)

Į lėktuvą sulipa kelių šalių ginkluotės inspektoriai, orlaivis pakyla ir skrenda virš šalies...

Rožės bulvėse – geriau prigyja, gausiau žydi

Šis būdas tinka dauginti gėles arba užauginti patikusią gėlę iš puokštės.

Julijai anytos išmokytas užsiėmimas virto sėkmingu verslu: klientai nepagaili atvažiuoti ir keliasdešimt kilometrų (46)

Prieš keletą metų per motinystės atostogas iš savo anytos išmokusi gaminti sūrius, Julija...

Arūnas Valinskas turi genialų klausimą tėčiams, kurie mano, kad vaikų auginimo atsakomybė skirta tik moterims (40)

Seime dirbantis Arūnas Valinskas jaunesnysis ir jo mylimoji, burnos higienistė Viktorija...