Gaivus vasaros desertas.
Rabarbarų želė
© Corbis/Scanpix

9 porcijoms reikės:

1 kg rabarbarų
340 g cukraus pudros
1 apelsino (sultys ir žievelė)
1 šaukštelio cinamono
500 ml vandens
300 ml apelsinų sulčių
8 želatinos lapelių
1 šaukštelio augalinio rafinuoto aliejaus

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Rabarbarus supjaustykite gabalėliais po 2-3 cm ir sudėkite į didelį ugniai atsparų stiklinį arba keraminį indą. Suberkite cukraus pudrą, cinamoną, vieno apelsino sultis ir žievelę, vandenį. Uždenkite dangčiu arba folija ir valandai palikite orkaitėje.

Išimkite, nukoškite per sietelį. Į gautą sirupą įpilkite tiek apelsinų sulčių, kad bendras skysčio kiekis būtų 900 ml. Paruoškite želatiną, kaip nurodyta ant pakuotės. Želė formą sutepkite augaliniu aliejumi ir trumpam apverskite, kad nereikalingas aliejus nutekėtų.

Sirupą įdėkite į vandens vonelę, ant vidutinės ugnies užvirinkite ir greitai nuimkite nuo ugnies. Į karštą sirupą įdėkite želatiną. Išmaišykite, perpilkite į paruoštą formą ir palikite šaldytuve 5 valandoms.

Kai želė sustings, apvyniokite formą karštame vandenyje pamirkytu audiniu – taip sienelės sušils ir želė bus lengviau išimti. Tuomet apverskite formą ir išimkite želė. Patiekite su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Kas penktas suaugęs susiduria su dažnai nepastebima problema: įprastas sutrikimas – daugybės ligų priežastis (20)

Remiantis Pasaulinės sveikatos organizacijos ( PSO ) duomenimis, bent 1 iš 5 suaugusiųjų susiduria...

DELFI Agro eksperimentas: ar įmanoma provincijoje susirasti darbą daugiau nei už minimumą (126)

Vasaros sezonu norintys užsidirbti moksleiviai ar studentai dažnai traukia į užsienio šalis,...

Audringos abiturientų naktys: išnuomoti viešbučiai, pribloškiančios suknelės ir alkoholio paieškų maršrutai (180)

Vieni paskutines mokyklines šventes švenčia pompastiškai, kiti kukliai, o treti traukia į...

Bičiuliui siųstas šakotis sugrįžo virtęs trupiniais (7)

Vilnietis Artūras susidūrė su kuriozine situacija – dar kovo mėnesį draugui išsiųstas...

Geriausios Lietuvos gimnazijos abiturientai pademonstravo paskutinio skambučio įvaizdžius (90)

Ketvirtadienio popietę paskutinio skambučio šventė vyko ir geriausia Lietuvos mokykla šįmet vėl...

Išskirtinė galimybė pasidairyti viename prabangiausių Vilniaus viešbučių: pamatykite, kur ilsisi elitas (5)

Sostinės centre duris svečiams atvėrė atsinaujinęs „ Radisson Blu Astorija “. Specialaus...

Žinomų žmonių automobiliai turi vardus ir atspindi jų gyvenimo įpročius (5)

Ketvirtadienio vakarą žinomus žmones buvo galima sutikti ir automobilių švaros centro „Ainava"...

Legendinio ansamblio „Lietuva“ repeticija: ant scenos to niekada nepamatysite

Stebint repetuojančius valstybinio dainų ir šokių ansamblio „Lietuva“ choristus ir...

Žalgiriečių nusiteikimu nepatenkintas Jasikevičius: esi krepšininkas ir už tai gauni pinigus (5)

Kauno „Žalgiris“ Betsafe- LKL čempionato ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių...

Vienas prieš Ballus paliktas Šeškus: pakriko nervai ir sveikata, nebenoriu treniruoti (161)

Tėtušio klyksmai, apatiškos ir net per rungtynes sugebančios užsnūsti jo atžalos,...