aA
Gaivus vasaros desertas.
Rabarbarų želė
© Corbis/Scanpix

9 porcijoms reikės:

1 kg rabarbarų
340 g cukraus pudros
1 apelsino (sultys ir žievelė)
1 šaukštelio cinamono
500 ml vandens
300 ml apelsinų sulčių
8 želatinos lapelių
1 šaukštelio augalinio rafinuoto aliejaus

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Rabarbarus supjaustykite gabalėliais po 2-3 cm ir sudėkite į didelį ugniai atsparų stiklinį arba keraminį indą. Suberkite cukraus pudrą, cinamoną, vieno apelsino sultis ir žievelę, vandenį. Uždenkite dangčiu arba folija ir valandai palikite orkaitėje.

Išimkite, nukoškite per sietelį. Į gautą sirupą įpilkite tiek apelsinų sulčių, kad bendras skysčio kiekis būtų 900 ml. Paruoškite želatiną, kaip nurodyta ant pakuotės. Želė formą sutepkite augaliniu aliejumi ir trumpam apverskite, kad nereikalingas aliejus nutekėtų.

Sirupą įdėkite į vandens vonelę, ant vidutinės ugnies užvirinkite ir greitai nuimkite nuo ugnies. Į karštą sirupą įdėkite želatiną. Išmaišykite, perpilkite į paruoštą formą ir palikite šaldytuve 5 valandoms.

Kai želė sustings, apvyniokite formą karštame vandenyje pamirkytu audiniu – taip sienelės sušils ir želė bus lengviau išimti. Tuomet apverskite formą ir išimkite želė. Patiekite su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ukrainos kariuomenės karininkas: rusai į Ukrainą važiuoja kaip į safarį – pašaudyti į „chacholus“ (353)

Atskridus į Kijevą įtarti tai, kad šalis kariauja, galima dėl sugriežtintos patikros oro uoste...

Stulbinantis atsitiktinumas: lietuviai sutrumpino darbo laiką – pelnas išaugo kartais (36)

Dvi Lietuvos įmonės „Engineer“ ir „Valandinis“, veikiančios statybų srityje, nuo rugsėjo...

Įstrigusi auklėtinių pažanga Jasikevičiaus mintis sugrąžino į vasarą (57)

„Aš jau kartosiuosi“, – pats žurnalistus perspėjo Šarūnas Jasikevičius. Kauno...

Orai: nesušalkite, atkeliauja šlapdriba (7)

Po žiemiškos šeštadienio nakties kuklios 7 °C šilumos įdienojus sulauks tik pajūrio...

Sostinėje „eTransport“ automobilis aplamdė stovinčias mašinas ir apvirto (11)

Vėlų penktadienio vakarą, apie 23 val., Vilniuje, Mindaugo g. apvirto pavėžėjimo įmonės „...

Keli faktai apie Marko Zuckerbergo santuoką ją paverčia išties keista: nuo neįprasto susitarimo iki dramos vestuvių dieną (2)


 „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas ir Priscilla Chan neabejotinai yra įtakingos...

Sunkiai suvokiamas atvejis: penkiametė tapo mama (78)

1939 metais Liną Mediną motina nuvežė į Peru esančio Pisko miesto ligoninę. Iš atokiame...

Apmaudus vakaras Kaune: pratęsimą išplėšęs „Žalgiris“ jame nesulaikė Pangoso ir krito prieš „Barcą“ (604)

Penktadienio vakarą kovos lauke Nemuno saloje susigrūmė dvi šlovingą istoriją turinčios...

Visi rodikliai – į vieną pusę: kodėl moterys Lietuvoje nebenori gimdyti (610)

Visame Vakarų pasaulyje moterys ryžtasi gimdyti vis vėliau. Ne išimtis ir Lietuva . Pernai...

Unikauskas rekomenduoja: valgykite šią košę kasdien – kilogramai tirps, sveikata gerės (146)

Ir žmonės, sergantys virškinimo trakto ligomis, ir moterys, norinčios numesti svorio, ir kareiviai...