aA
Vėlyvą pavasarį gavau kelis stiebus rabarbarų. Gulėjo jie pas mane sau virtuvėje ir gailiai prašėsi būt suvartoti. Iš pradžių mąsčiau apie kompotą, tada apie paprastą biskvitinį pyragą, bet galiausiai nusprendžiau imtis tokio kepinio, kuriam sunaudočiau tai, ką turėjau šaldytuve. Išėjo toks pusiau sūrpyragas su storu šokoladiniu pagrindu ir adekvačiu sluoksniu rabarbarų. Keturiese šį 26 cm skersmens eksperimentą sudorojome per 1,5 dienos :).
© feastofguiltypleasures.blogspot.com

26 cm. skersmens pyragui:

Pagrindui:

50 gr. sviesto
2 kiaušiniai
2 v.š. grietinės
125 ml. miltų
2 v.š. kakavos
4 v.š. cukraus

Viduriniam sluoksniui:

250 gr. varškės
75 ml. grietinėlės
2 kiaušiniai
3 v.š. cukraus

Rabarbarų sluoksniui:

400 gr. rabarbarų
2 v.š. citrinos sulčių
125 ml. vandens
2 v.š. krakmolo
50-70 ml. cukraus

Pirmiausiai paruošiamas pagrindas. Sviestas išlydomas su kakava ir cukrumi. Į kiek atvėsusį mišinį įmušami kiaušiniai ir gerai išmaišoma. Tuomet įdedama grietinės ir dar kartelį gerai išmaišoma. Galiausiai suberiami ir įmaišomi miltai. Gauta masė išliejama ant kepimo popieriumi dengto kepimo formos dugno. Pašaunama į orkaitę, kepama apie 10-15 min. 180 laipsnių C temperatūroje.

Kol kepa pagrindas, paruošiamas antrasis sluoksnis. Varškė ištrinama su cukrumi ir išmaišoma su grietinėle. Po vieną įmušami ir atsargiai įmaišomi kiaušiniai. Pagrindui iškepus, varškės sluoksnis supilamas ant jo, pyragas vėl pašaunamas į orkaitę ir kepa dar apie 30 min.

Rabarbarų pyragas
© feastofguiltypleasures.blogspot.com

Rabarbarų dalį geriau daryti, kai pyragas jau iškepęs ir spėjęs atvėsti. Rabarbarai nuplaunami, nusausinami ir supjaustomi nedideliais kubeliais. Puode užvirinamas vanduo, sumaišytas su cukrumi ir citrinos sultimis. Į verdantį vandenį supilami rabarbarai, jiems leidžiama kelias minutes pavirti.

Krakmolas ištirpinamas keliuose šaukštuose vandens. Į tirpalą įpilama šiek tiek sunkos nuo verdančių rabarbarų (bet ji negali būti labai karšta, jei reikia papildomai skieskit su šaltu vandeniu. Tirpalas gerai išmaišomas ir supilamas į rabarbarus. Atsargiai maišant paverdama dar kelias minutes, kol rabarbarų mišinys ims tirštėti. Dar karštus rabarbarus supilkite ant pyrago ir palikite vėsti. Štai ir viskas. Skanaus!

Rabarbarų pyragas
© feastofguiltypleasures.blogspot.com
feastofguiltypleasures.blogspot.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ukrainos kariuomenės karininkas: rusai į Ukrainą važiuoja kaip į safarį – pašaudyti į „chacholus“ (31)

Atskridus į Kijevą tai, kad šalis kariauja, galima įtarti dėl sugriežtintos patikros oro uoste...

Stulbinantis atsitiktinumas: lietuviai sutrumpino darbo laiką – pelnas išaugo kartais (4)

Dvi Lietuvos įmonės „Engineer“ ir „Valandinis“, veikiančios statybų srityje, nuo rugsėjo...

Įstrigusi auklėtinių pažanga Jasikevičiaus mintis sugrąžino į vasarą (41)

„Aš jau kartosiuosi“, – pats žurnalistus perspėjo Šarūnas Jasikevičius. Kauno...

Orai: nesušalkite, atkeliauja šlapdriba (3)

Po žiemiškos šeštadienio nakties kuklios 7 °C šilumos įdienojus sulauks tik pajūrio...

Sunkiai suvokiamas atvejis: penkiametė tapo mama (63)

1939 metais Liną Mediną motina nuvežė į Peru esančio Pisko miesto ligoninę. Iš atokiame...

Apmaudus vakaras Kaune: pratęsimą išplėšęs „Žalgiris“ jame nesulaikė Pangoso ir krito prieš „Barcą“ (579)

Penktadienio vakarą kovos lauke Nemuno saloje susigrūmė dvi šlovingą istoriją turinčios...

Visi rodikliai – į vieną pusę: kodėl moterys Lietuvoje nebenori gimdyti (542)

Visame Vakarų pasaulyje moterys ryžtasi gimdyti vis vėliau. Ne išimtis ir Lietuva . Pernai...

Unikauskas rekomenduoja: valgykite šią košę kasdien – kilogramai tirps, sveikata gerės (120)

Ir žmonės, sergantys virškinimo trakto ligomis, ir moterys, norinčios numesti svorio, ir kareiviai...

Po žvėriško „bachūrų“ išpuolio Alytuje – dar daugiau detalių: kas iš tiesų įvyko kalėjime (105)

Laikinasis Alytaus pataisos namų direktorius neigia, kad kaliniai žiauriai sumušė ir perpjovė...

Pešičius atskleidė, kuriuos „Žalgirio“ žaidėjus medžiojo labiausiai

Atrodė, kad Svetislavui Pešičiui nuo krūtinės nusirito akmuo – į spaudos konferenciją po...