aA
Atėjus pavasariui siūlome pasimėgauti rabarbarų pyragu.
Rabarbarų pyragas
© Corbis/Scanpix
Šešiolikai porcijų reikės:



Tešlai –

300 g miltų,
1 žiupsnelio druskos,
1 kiaušinio,
100 cukraus,
200 g sviesto.

Įdarui –

800 g rabarbarų,
200 g cukraus,
1 žiupsnelio malto cinamono,
500 ml pieno,
50 g manų kruopų,
250 g varškės,
2 kiaušinių,
1 pakelio sauso vanilinio pudingo,
350 ml grietinėlės,
2 valg. šaukštų cukraus pudros,
Virto rabarbaro papuošimui.

Miltus persijokite, suberkite druską, cukrų, įmuškite kiaušinį ir sudėkite smulkiais gabalėliais supjaustytą atšaldytą sviestą. Greitai užminkykite tešlą, suvoliokite ją į rutulį, susukite į plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą. Po to tešlą iškočiokite. Išardomą kepimo formą sutepkite riebalais ir išdėkite į ją tešlą, suformuodami 3 cm aukščio kraštelius.

Įdarui rabarbarus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. 100 g cukraus sumaišykite su maltu cinamonu ir užpilkite ant rabarbarų. Pieną užvirinkite, suberkite į jį manų kruopas ir virkite ant silpnos ugnies, kol kruopos išbrinks. Po to puodą pastatykite į šaltą vandenį ir maišykite, kol košė atvės.

Varškę sumaišykite su kiaušiniais, 100 g cukraus ir sutrinkite, kol cukrus visiškai ištirps. Į manų košę sudėkite varškės masę ir suberkite sausą pudingą. 200 ml grietinėlės suplakite ir sumaišykite su įdaru. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Rabarbarus suberkite į sietelį ir leiskite nubėgti sultims. Išdėkite ant tešlos, padenkite varškės masę ir kepkite 45 minutes. Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti. Perkelkite ant lėkštės. Iš kieto popieriaus pasigaminkite grotelių pavidalo trafaretą, padėkite jį ant pyrago, pabarstykite cukraus pudra ir atsargiai nuimkite. Likusią grietinėlę suplakite, sudėkite į konditerinį maišelį ir išspauskite ant pyrago roželes. Galite papuošti ir virto rabarbaro griežinėliais.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Lietuva pasaulio čempionate: pirmas antausis JAV, „La Bomba“ Japonijoje, prisikėlimai, „Neverk, Argentina“ ir Kleizos arija medaliai, rekordai ir komentarai (4)

Paradoksas – Lietuvos krepšinio rinktinė nė karto nėra tapusi olimpinių žaidynių ar pasaulio...

Skvernelis po atliktos operacijos: tikiu, įveiksiu ir šitą iššūkį dėl sveikatos nedalyvaus dalyje renginių (74)

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienio rytą paskelbė, kad jam padaryta operacija praėjo...

Per kratas tabore aptiko prabangiausią socialinį būstą Lietuvoje

Tabore dėl narkotikų kratas atlikę pareigūnai buvo nustebinti prabanga bute. Jis apstatytas...

„The Guardian“: Trumpas susikivirčijo su G7 lyderiais (37)

Donaldas Trumpas susikivirčijo su kolegomis – G7 lyderiais – dėl savo reikalavimo į šią...

Atlyginimų klausimas – visu aštrumu: tik mažiau nei ketvirtadalis mokytojų dirba pilnu etatu papildyta 10:30 val.  (46)

Artėjant mokslo metams vėl į viešumą kyla pedagogų atlyginimų klausimas. Analizuojant šios...

Mečislavas Atroškevičius. Mitai apie vairuotojo profesiją (4)

Viešoje erdvėje pastaruoju metu nemažai diskutuojama apie tolimųjų reisų vairuotojų darbo...

Gyvai / Krepšinio zona. Liko paskutinis testas: ar Lietuvos rinktinė jau pasiruošusi šturmuoti Kiniją?

Pirmadienį 10 val. DELFI TV eteryje – laida „ Krepšinio zona “ apie jau po kelių dienų...

„Hostinger” patyrė saugumo incidentą: vadovų teigimu, finansiniai klientų duomenys yra saugūs (1)

Debesų kompiuterijos įmonė „ Hostinger ” skelbia penktadienį patyrusi saugumo incidentą....