„Sezoninės virtuvės“ tinklaraščio ir kulinarinių knygų autorė, dviejų vaikų mama ir „RIMI šeimos pietų“ projekto partnerė Renata Ničajienė dalinasi vasarą visos šeimos gomurius lepinančių gardžių patiekalų receptais.

(Receptai – iš naujos Renatos Ničajienės receptų knygos „Gero maisto dienoraštis. Vasara“)

Jogurte marinuoti vištienos kepsniai

„Kepsninėje iškepti vištos krūtinėlę taip, kad ji išliktų sultinga ir skani, yra nelengvas uždavinys, todėl dažniausiai prieš kepdama ją marinuoju natūraliame jogurte su prieskoniais. Jogurte marinuota vištiena kepdama niekada neišsausėja, ji išsipučia ir išlieka sultinga, gardi. Vištiena labai gražiai atrodo susluoksniuota su įvairiaspalviais paprikų gabaliukais“, – pataria R. Ničajienė

4 asmenims
30 min. ir marinavimas

Reikės:

500 g vištos krūtinėlės
1 stiklinės natūralaus jogurto
ryšelio šviežių kalendrų
1 šaukštelio kumino
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio saldžiosios paprikos
žiupsnelio aitriosios paprikos
1 šaukšto tyro alyvuogių aliejaus
1 šaukšto citrinų sulčių
3 skirtingų spalvų paprikų

Prieš kepdami kepsnius iš vakaro užmarinuokite mėsą. Jogurtą sumaišykite su visais prieskoniais, druska, citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi. Kalendras smulkiai sukapokite ir įmaišykite į jogurtą.

Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais, kuriuos galėtumėte užmauti ant iešmo. Pjaustytą vištieną sumaišykite su jogurtu ir dėkite nakčiai į šaldytuvą.

Išėmę sėklas, paprikas supjaustykite gabaliukais. Ant iešmelių pakaitomis verkite jogurte išsimarinavusią vištieną su įvairiaspalvėmis paprikomis.

Paruoštus vėrinukus kepkite ant įkaitusių žarijų. Iš pradžių kepkite ant kaitresnės ugnies, o kai mėsa apskrudus, perkelkite ją virš ne tokių kaitrių žarijų ir baikite kepti. Mėsa turėtų iškepti per 15 minučių.

„Vištos krūtinėlės vėrinukai – geras baltymų šaltinis, dar juose yra vitamino B6, niacino, fosforo ir seleno. Vėrinukus patiekite su šviežiais salotų lapais ir daržovėmis“, – sako dietistė Toma Eroglu.

Migdolų pieno panakota su miško uogomis

Tradicinė itališka panakota gaminama iš riebios grietinėlės, bet ją galima keisti ne tokiu riebiu paprastu arba augaliniu pienu. Labai skanu panakotą ruošti su migdolų pienu ir patiekti su miško uogomis. Tai vienas mėgstamiausių mano vasaros receptų“, – rekomenduoja „RIMI šeimos pietų“ projekto partnerė.

4 asmenims
15 min. ir šaldymas

Be cukraus
Be laktozės

Reikės:

0,5 l migdolų pieno
2 šaukštų klevų sirupo
15 g želatinos
1 stiklinės žemuogių
1 stiklinės mėlynių
1 šaukštelio vanilės ekstrakto

Želatiną išbrinkinkite migdolų piene. Kai ji išbrinks, ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Į migdolų pieną supilkite klevų sirupą ir vanilės ekstraktą, gerai išmaišykite.

Skystį supilstykite į desertams skirtus indelius. Ant viršaus į kiekvieną indelį berkite švarių žemuogių, mėlynių. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Desertas sustingsta per 2–4 valandas. Prieš valgydami galite desertą papildomai apibarstyti miško uogomis.

„Ši lengvutė migdolų pieno panakota tikrai geresnis pasirinkimas nei įprasta, paruošta iš riebios grietinėlės. Ji puikiai tinka kaip lengvas dienos užkandis“, – teigia T. Eroglu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją