Kiek daug laimės vasarą atneša kiekviena diena – nesvarbu, ar tu darbe, ar atostogauji, tačiau vasara kasdien dovanoja gražias akimirkas ir atradimus. Jais gali tapti tiek gražus saulėlydis ar išvyka į gamtą, tiek ir pagamintas naujas patiekalas, kuriuo saulės atokaitoje taip gera dalintis su visa šeima.
© Shutterstock nuotr.

„Sezoninės virtuvės“ tinklaraščio ir kulinarinių knygų autorė, dviejų vaikų mama ir „RIMI šeimos pietų“ projekto partnerė Renata Ničajienė dalinasi vasarą visos šeimos gomurius lepinančių gardžių patiekalų receptais.

(Receptai – iš naujos Renatos Ničajienės receptų knygos „Gero maisto dienoraštis. Vasara“)

Jogurte marinuoti vištienos kepsniai

R. Ničajienės vasaros receptai: jogurte marinuota vištiena ir migdolinė panakota
© R.Ničajienės nuotr.

„Kepsninėje iškepti vištos krūtinėlę taip, kad ji išliktų sultinga ir skani, yra nelengvas uždavinys, todėl dažniausiai prieš kepdama ją marinuoju natūraliame jogurte su prieskoniais. Jogurte marinuota vištiena kepdama niekada neišsausėja, ji išsipučia ir išlieka sultinga, gardi. Vištiena labai gražiai atrodo susluoksniuota su įvairiaspalviais paprikų gabaliukais“, – pataria R. Ničajienė

4 asmenims
30 min. ir marinavimas

Reikės:

500 g vištos krūtinėlės
1 stiklinės natūralaus jogurto
ryšelio šviežių kalendrų
1 šaukštelio kumino
1 šaukštelio druskos
1 šaukštelio saldžiosios paprikos
žiupsnelio aitriosios paprikos
1 šaukšto tyro alyvuogių aliejaus
1 šaukšto citrinų sulčių
3 skirtingų spalvų paprikų

Prieš kepdami kepsnius iš vakaro užmarinuokite mėsą. Jogurtą sumaišykite su visais prieskoniais, druska, citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi. Kalendras smulkiai sukapokite ir įmaišykite į jogurtą.

Vištos krūtinėlę supjaustykite nedideliais gabaliukais, kuriuos galėtumėte užmauti ant iešmo. Pjaustytą vištieną sumaišykite su jogurtu ir dėkite nakčiai į šaldytuvą.

Išėmę sėklas, paprikas supjaustykite gabaliukais. Ant iešmelių pakaitomis verkite jogurte išsimarinavusią vištieną su įvairiaspalvėmis paprikomis.

Paruoštus vėrinukus kepkite ant įkaitusių žarijų. Iš pradžių kepkite ant kaitresnės ugnies, o kai mėsa apskrudus, perkelkite ją virš ne tokių kaitrių žarijų ir baikite kepti. Mėsa turėtų iškepti per 15 minučių.

„Vištos krūtinėlės vėrinukai – geras baltymų šaltinis, dar juose yra vitamino B6, niacino, fosforo ir seleno. Vėrinukus patiekite su šviežiais salotų lapais ir daržovėmis“, – sako dietistė Toma Eroglu.

Migdolų pieno panakota su miško uogomis

R. Ničajienės vasaros receptai: jogurte marinuota vištiena ir migdolinė panakota
© R.Ničajienės nuotr.

Tradicinė itališka panakota gaminama iš riebios grietinėlės, bet ją galima keisti ne tokiu riebiu paprastu arba augaliniu pienu. Labai skanu panakotą ruošti su migdolų pienu ir patiekti su miško uogomis. Tai vienas mėgstamiausių mano vasaros receptų“, – rekomenduoja „RIMI šeimos pietų“ projekto partnerė.

4 asmenims
15 min. ir šaldymas

Be cukraus
Be laktozės

Reikės:

0,5 l migdolų pieno
2 šaukštų klevų sirupo
15 g želatinos
1 stiklinės žemuogių
1 stiklinės mėlynių
1 šaukštelio vanilės ekstrakto

Želatiną išbrinkinkite migdolų piene. Kai ji išbrinks, ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Į migdolų pieną supilkite klevų sirupą ir vanilės ekstraktą, gerai išmaišykite.

Skystį supilstykite į desertams skirtus indelius. Ant viršaus į kiekvieną indelį berkite švarių žemuogių, mėlynių. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Desertas sustingsta per 2–4 valandas. Prieš valgydami galite desertą papildomai apibarstyti miško uogomis.

„Ši lengvutė migdolų pieno panakota tikrai geresnis pasirinkimas nei įprasta, paruošta iš riebios grietinėlės. Ji puikiai tinka kaip lengvas dienos užkandis“, – teigia T. Eroglu.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Airinas parašė DELFI laišką apie savo gyvenimą Lukiškėse: patyrė egzekuciją, po kurios prasidėjo haliucinacijos (184)

Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime kiek daugiau nei mėnesį kalintis „ Alfa vyras “...

Nausėda pasveikino važiuojančius apsipirkti į Lenkiją (80)

Pirmadienį „Žinių radijuje“ viešėjęs Gitanas Nausėda kiek netikėtai pasidžiaugė į...

Zabulionis ir antrą kartą iš pareigų atleistas neteisėtai (29)

Buvęs Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovo pavaduotojas Daivis Zabulionis ir antrą...

Atsinaujino kalbos apie investicijas į žilvičius: aukso kalnai ar lipimas ant to paties grėblio (42)

Apie trečdalį išaugusios biokuro kainos kursto energetinių gluosnių augintojų entuziazmą....

Socialdemokratai ėmėsi aplinkos ministro: prašo prezidentės ir premjero įvertinti Navicko veiklą (23)

Parlamentinėje opozicijoje esantys socialdemokratai prašo prezidentės Dalios Grybauskaitės ir...

Maistas darželiuose ir mokyklose nuo rugsėjo keisis radikaliai: ar jūsų vaikas tam pasiruošęs? (545)

Mokyklose ir darželiuose nuo rugsėjo – nemažai pasikeitimų, tarp jų ir maitinimo srityje.

Po Putino linksmybių vestuvėse – pasipiktinimas: ji net nesuvokia, kad ja pasinaudojo (276)

Birželio pradžioje Vienoje viešėjusį Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną Austrijos užsienio...

Rusijoje vyksta pasirengimas didelėms karinėms pratyboms (89)

Rusijos gynybos ministras pirmadienį pareiškė, kad šalies rytuose rusų kariuomenė, drauge su...

„Greitų ir įsiutusių“ scenarijus Lietuvos keliuose – pareigūnams įkliuvo šimtai „skraiduolių“ (140)

Šventinė savaitė Kelių policijos pareigūnams buvo darbinga – vienas po kito į jų akiratį...