aA


Blogerė, kulinarinės knygos „Sezoninė virtuvė: 200 receptų pagal metų laikus“ autorė Renata Ničajienė birželį viešėjo šį sezoną Palangoje duris atvėrusiame viešbutyje „Amberton Green Apartments“.
© Shutterstock nuotr.

Kulinarė buvo apsistojusi apartamentuose, kuriuose įrengta nedidelė virtuvėlė, puikiai tikusi gaminti nesukniai ir iš paprastų produktų gaminamus desertus. Keleto desertų gaminimo procesą įamžino ir DELFI fotografas. Vienas Renatos Palangoje gamintų desertų – uogų pudingas su serbentais. Tiesa, R. Ničajienė šviežius produktus desertams be vargo surado „Fresh Market“ tinklo parduotuvėje Palangoje.

Šešioms deserto porcijoms reikės:

200 g juodųjų serbentų;
100 g raudonųjų serbentų;
100 g baltųjų serbentų;
100 g agrastų;
150 g. cukraus;
1 šaukštelio vanilinio cukraus;
12 gabalėlių baltos forminės duonos.

Patiekimui prireiks plaktos grietinėlės ir šviežių uogų.
Desertą pasigaminsite per 20 minučių, šaldyti teks dvi valandas.

Visas uogas nuplauname, serbentus nuskabome nuo šakelių, pašaliname agrastų kotelius. Uogas kartu su paprastu ir vaniliniu cukrumi suberiame į puodą. Verdame apie penkias minutes, kol išsiskiria sultys. Dalį jų nuo troškintų uogų nupilame į atskirą indą.

Pudingui gaminti pasiruošiame šešis nedidelius indelius (apie 7 – 8 cm skersmens), kad vėliau būtų patogu išimti, indelius išklojame maistine plėvele. Pagal indelių dydį kiekvienoje duonos riekėje peiliu išpjauname po apskritimą, iš viso 12 apskritimų.

Vienam pudingo indeliui imame du duonos apskritimus. Pirmą duonos apskritimą viena puse merkiame į nupiltas troškintų uogų sultis ir dedame į indelio dugną, išmirkusia puse į apačią. Ant duonos dedame troškintų uogų šaukštą arba tiek, kad indelis būtų ne visai pilnas.

Antrą duonos apskritimą merkiame į uogų sultis ir guldome į indelį ant uogų išmirkusia puse į viršų. Paruoštą pudingą apdengiame plėvelės kraštais ir prislegiame lėkštute. Taip pat pagaminame likusius penkis pudingus. Paruoštus ir lėkštėmis paslėgtus pudingus statome nakčiai į šaldytuvą, kad duona visiškai sugertų uogų sultis ir skonį.

Iš šaldytuvo išėmę pudingo indelius, atidengiame plėvelę, indelius apverčiame ir, atsargiai traukdami už maistinės plėvelės, pudingus išverčiame ant lėkščių. Nuo pudingų nuimame plėvelę. Puošiame plakta grietinėle ir šviežiomis uogomis.

R. Ničajienės „Sezoninės virtuvės“ receptai: uogų pudingas su serbentais
© D.Lauručio nuotr.

„Uogų pudingo receptas yra kilęs iš Didžiosios Britanijos. Tradicinis uogų pudingas dažniausiai ruošiamas inde, kuris visas būna išklotas balta duona, o į jį pilama trumpai troškintų sezoninių uogų. Paruoštas patiekalas pjaustomas gabalėliais ir valgomas su plakta grietinėle. Mano ruošiami uogų pudingai yra visai nedideli ir skirti vienam asmeniui, o juos gaminti ypač paprasta“, – apie siūlomo recepto ypatybes ir kilmę pasakojo R. Ničajienė.

Tiesa, kulinarinės knygos autorė pabrėžė, kad tokių pačių pudingų galima pasigaminti maišant įvairias sezonines uogas, pavyzdžiui, vyšnias, avietes, gervuoges.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Aklas pasimatymas su kandidatu. Maldeikienė visą skyrių savo knygoje paskirs Tapinui (58)

Parlamentarė Aušra Maldeikienė teigė, kad jos dalyvavimo prezidento rinkimuose tikslas nėra...

Daug metų neviešinta Freddie Mercury paslaptis: čia sukūrė paskutines dainas ir pasitiko mirtį (76)

Montrė miestelis Šveicarijoje daug metų buvo legendinio Freddie Mercury slėptuvė nuo viso...

Išdalinti „Žmonių“ apdovanojimai: paskelbti metų svarbiausieji, jautri Vido Bareikio žinutė ir skandalu tapęs įvykis (111)

Penktadienio vakarą šou pasaulio žvaigždės rinkosi į Lietuvos nacionalinį operos ir baleto...

Wolterso žmonai stiprybės linkėjęs Jasikevičius: tai gera pamoka komandai (29)

Šarūnas Jasikevičius vis dar nededa taško sunkiame periode, apie kurį kalbėjo jau ne sykį....

Po apdovanojimų įžymybės šėlo dūzgėse: vakarėlis vyko išskirtinėje vietoje (34)

Išdalijus jau trečiuosius kasmetinius žurnalo „Žmonės“ apdovanojimus ir paskelbus metų...

Dietologė: sulieknėsite greičiau, jei valgysite šių daržovių (10)

Daržovių rauginimas Lietuvoje šiuo metu išgyvena atgimimą. Ir ne veltui, mat vienas...

Vakaro viešnios nepagailėjo intriguojančių detalių – iškirpčių ir gilių skeltukų (83)

Penktadienio vakarą Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre startavo „Žmonių“...

„Panathinaikos“ strategui po pertraukos patiko tik „Žalgirio“ arena

Rickui Pitino amerikietiška bendravimo maniera padeda aplenkti nemalonius klausimus, bet duoda mažai...

Nuslėpti pasikėsinimai į sovietų generalinius sekretorius: kaip išaiškinti sąmokslai ir kodėl visi mėginimai buvo nesėkmingi (111)

Pasikėsinimai į valstybių vadovus vykdomi visame pasaulyje. Ir tik Sovietų Sąjungoje dėl...

Pralaimėjimų šleifo nusikratę žalgiriečiai žavėjosi savo energija, Lekavičius nuo komentaro išsisuko (8)

Po pergalės prieš Atėnų „Panathinaikos“ „Žalgirio“ rūbinėje aidėjo juokas,...