Apsigyvenusi „Amberton Green Apartments“ viešbutyje, R. Ničajienė kambaryje esančioje virtuvėje pagamino skrebučius su keptomis slyvomis ir ožkų sūriu.

Pagaminti patiekalui prireiks 30 minučių.

Reikės:

4 riekių čiabatos
50 g tepamojo ožkų sūrio
10 sunokusių slyvų
1 šaukštelio malto cinamono
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
2 šaukštų kokybiško balzaminio acto
2 šaukštų skysto medaus

Patiekti:

skysto medaus
malto cinamono
šviežių čiobrelių

Nuplautas slyvas perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Suguldykite jas ant kepimo popieriaus nupjautomis pusėmis į viršų, apšlakstykite balzaminiu actu, medumi, apibarstykite maltu cinamonu ir džiovintais čiobreliais.

Paruoštas slyvas kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių, kol apkepa ir suminkštėja.

Duoną paskrudinkite keptuvėje su grioveliais. Ant duonos užtepkite minkšto ožkų sūrio, o ant viršaus uždėkite po kelias apkepusias slyvas. Skrebučius apliekite nuo keptų slyvų likusiu skysčiu ir skystu medumi, apibarstykite maltu cinamonu bei šviežiomis čiobrelių šakelėmis.

R. Ničajienė šviežius produktus surado „Fresh Market“ tinklo parduotuvėje Palangoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją