Gaminant 4 asmenims prireiks:

Foršmakui:

1riebios išdarinėtos silkės
1 nedidelio svogūno
1 nedidelio kietai virto kiaušinio
1 nedidelio obuolio
3 šaukštų šaltai spausto rapsų aliejaus
2 šaukštų citrinos sulčių
maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Burokėlių karpačui: 

2 vidutinių keptų burokėlių
natūralių obuolių sulčių (po kelis šaukšus kiekvienai lėkštei)
šaltai spausto rapsų aliejaus (po kelis šaukšus kiekvienai lėkštei)
druskos ir maltų pipirų (pagal skonį)

Pirmiausiai išdarinėkite silkę ir jos file sukapokite peiliu į smulkius gabalėlius. Norint, kad silkė būtų sukapota smulkiais gabalėliais, o ne į vientisą košę, tai kapojimui rinkitės peilį, o ne virtuvinį smulkintuvą.

Svogūną labai smulkiai supjaustykite ir nuplikykite verdančiu vandeniu, kad būtų ne toks aštrus. Obuolį nulupkite ir smulkiai sukapokite panašaus dydžio gabalėliais, kaip ir silkę. Kiaušinį irgi sukapokite peiliu taip pat, kaip ir obuolį bei silkę.

Kapotą silkę, obuolius, svogūnus, kiaušinius sumaišykite kartu su aliejumi ir citrinų sultimis, gardinkite maltais pipirais. Nedidelius 4 indelius išklokite maistine plėvele, į juos sudėkite paruoštą foršmaką. Jį kiek paspauskite, kad susipresuotų ir pastatykite nors pusvalandžiui bręsti į šaldytuvą.

Per tą laiką plonais apskritimais supjaustykite anksčiau iškeptus, jau pravėsusius burokėlius ir juos gražiai suguldykite lėkštėse. Ant kiekvienoje lėkštėje išdėliotų burokėlių užpilkite po kelis šaukštus obuolių sulčių ir rapsų aliejaus, apibarstykite druska, maltais pipirais bei palikite pusvalandžiui, kad burokėliai įsiskonėtų.

Po pusvalandžio, silkės foršmaką atsargiai išverskite ant spėjusių pasimarinuoti burokėlių, papuoškite smulkintu kiaušinio tryniu ir daigintiniais bei neškite valgyti.

R. Ničajienė šviežius produktus surado „Fresh Market“ tinklo parduotuvėje Palangoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)