aA
Mokslo metų pradžią paverskite savo vaikams tikra švente. Kartu su šeima išbandykite sveikus ir greitai paruošiamus užkandžius, kurie patiks net ir išrankiausiems jauniesiems gurmanams. Išskirtiniai skanėstai neabejotinai tiks ir šventiniam stalui, ir užkandžiams į mokyklą, sakoma pranešime spaudai.
© Shutterstock nuotr.

„Sezoninės virtuvės“ tinklaraščio ir kulinarinių knygų autorė, dviejų vaikų mama Renata Ničajienė dalinasi rudeniškais visos šeimos gomurius lepinančių gardumynų receptais.

R. Ničajienės rudens gardumynai: avietiniai saldukai ir obuolių traškučiai
© Organizatorių nuotr.

(Receptai – iš naujos Renatos Ničajienės receptų knygos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“)

Avietiniai saldukai

R. Ničajienės rudens gardumynai: avietiniai saldukai ir obuolių traškučiai
© Organizatorių nuotr.

„Šis saldukų receptas ypatingas, nes ruošiamas su šviežiomis uogomis. Rausva spalva ir saldukų skonis labai patinka vaikams. Maistingas ir naudingas desertas“, – pataria „RIMI šeimos pietų“ projekto partnerė R. Ničajienė.

20 saldukų
15 min. ir šaldymas

Be glitimo
Be cukraus

Reikės:

0,5 stiklinės šviežių aviečių
1 stiklinės avižinių dribsnių
0,5 stiklinės migdolų
0,5 stiklinės kokosų drožlių
1 šaukšto kokosų aliejaus
1 šaukšto skysto medaus

Avižinius dribsnius su migdolais ir kokosų drožlėmis suberkite į smulkintuvą ir gerai sukapokite.

Kokosų aliejų sumaišykite su medumi, supilkite į smulkintuvą kartu su avietėmis ir viską susmulkinkite.

Paruoštą masę dozuodami šaukšteliu, drėgnomis rankomis formuokite vienodus rutuliukus. Avietinius saldukus dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Šaldytuve juos galite laikyti kelias dienas.

Cinamoniniai obuolių traškučiai

R. Ničajienės rudens gardumynai: avietiniai saldukai ir obuolių traškučiai
© Organizatorių nuotr.

„Kai virtuvėje pilna obuolių ir nesuvalgyti jie pradeda pūti, iš jų ruošiu obuolių traškučius. Tai tie patys džiovinti obuoliai, tik juos reikia plonai supjaustyti, kad išdžiūvę būtų traškūs. Obuolius geriausiai paskanina cinamonas – prieš džiovindami juo gausiai apibarstykite supjaustytus obuolius“, – rekomenduoja kulinarė.

2 asmenims
2 val.

Reikės:

4 obuolių
1 šaukštelio cinamono

Iš obuolių specialiu įrankiu išimkite sėklas su visu graužtuku, kad obuolių viduryje liktų skylutė.

Obuolius supjaustykite plonais žiedeliais ir išdėliokite skardoje ant kepimo popieriaus vienu sluoksniu. Pjaustytus obuolius apibarstykite maltu cinamonu.

Obuolius pašaukite į iki 100 °C įkaitintą orkaitę ir džiovinkite apie 2 valandas, kol išdžius ir taps traškūs.

Išdžiūvusius obuolių traškučius palikite ataušti ir laikykite sausai.

R. Ničajienės rudens gardumynai: avietiniai saldukai ir obuolių traškučiai
© Organizatorių nuotr.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(0 žmonių įvertino)
0
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Prieš atleisdamas Vaitkų, Masiulis jam skyrė įspūdingą premiją už gerus darbo rezultatus (312)

Prieš atleisdamas iš pareigų Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinį direktorių...

Orai: trumpam sugrįš žiemiški orai (3)

Antradienio naktį pirmoje pusėje daugelyje rajonų pasirodys trumpi, nedideli krituliai, vyraus...

Po tymų protrūkio Lietuvoje prabilo apie dar didesnį pavojų: tai ne vienintelė liga, kuri gali grįžti (145)

Lietuvoje pastarosiomis savaitėmis kilo sumaištis dėl tymų protrūkio. Šiemet Lietuvoje iš viso...

Mokesčius mokėjo kiekvieną mėnesį, bet liko skolingi – dalį lietuvių užgriuvo nemalonumai (266)

Praėjusią savaitę prasidėjęs pajamų deklaravimas ir vėl kelia žmonių pasipiktinimą. Žmonės...

Mirė knygos „Kaip tampama albinosais“ autorius, Afganistano karo veteranas Zigmas Stankus (99)

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje po sunkios ligos pirmadienį mirė Afganistano karo...

Ne bomba, o logiška „Spurs“ išvada: Motiejūnas – NBA krepšininkas, kurio talentas niekur nedingo (38)

Baltijos sesės Lietuva ir Latvija jau konkuruoja ne tik dėl investuotojų, bet ir dėl savo eksporto...

Mače su serbais traumą patyrė Ronaldo, Ukraina paskutinę minutę išsigelbėjo Liuksemburge (1)

Europos futbolo čempionate B grupėje, kurioje varžosi ir Lietuva, pirmadienį vakare buvo...

Diagnozė, kurios nenori išgirsti nė viena: ką būtina žinoti apie gimdos kaklelio vėžį (22)

Pradėjus gimdos kaklelio vėžio patikros programą Lietuvoje, nustatoma daug daugiau ankstyvosios...

Kosmetikos pristatyme dalyvavusios garsios moterys pasidalino plaukų priežiūros receptais (20)

Pirmadienio vakarą kviestiniams svečiams buvo pristatyta lietuviška plaukų priežiūros kosmetika...