(Receptai – iš naujos Renatos Ničajienės receptų knygos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“)
„Šis saldukų receptas ypatingas, nes ruošiamas su šviežiomis uogomis. Rausva spalva ir saldukų skonis labai patinka vaikams. Maistingas ir naudingas desertas“, – pataria „RIMI šeimos pietų“ projekto partnerė R. Ničajienė.
20 saldukų
15 min. ir šaldymas
Be glitimo
Be cukraus
Reikės:
0,5 stiklinės šviežių aviečių
1 stiklinės avižinių dribsnių
0,5 stiklinės migdolų
0,5 stiklinės kokosų drožlių
1 šaukšto kokosų aliejaus
1 šaukšto skysto medaus
Avižinius dribsnius su migdolais ir kokosų drožlėmis suberkite į smulkintuvą ir gerai sukapokite.
Kokosų aliejų sumaišykite su medumi, supilkite į smulkintuvą kartu su avietėmis ir viską susmulkinkite.
Paruoštą masę dozuodami šaukšteliu, drėgnomis rankomis formuokite vienodus rutuliukus. Avietinius saldukus dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Šaldytuve juos galite laikyti kelias dienas.
„Kai virtuvėje pilna obuolių ir nesuvalgyti jie pradeda pūti, iš jų ruošiu obuolių traškučius. Tai tie patys džiovinti obuoliai, tik juos reikia plonai supjaustyti, kad išdžiūvę būtų traškūs. Obuolius geriausiai paskanina cinamonas – prieš džiovindami juo gausiai apibarstykite supjaustytus obuolius“, – rekomenduoja kulinarė.
2 asmenims
2 val.
Reikės:
4 obuolių
1 šaukštelio cinamono
Iš obuolių specialiu įrankiu išimkite sėklas su visu graužtuku, kad obuolių viduryje liktų skylutė.
Obuolius supjaustykite plonais žiedeliais ir išdėliokite skardoje ant kepimo popieriaus vienu sluoksniu. Pjaustytus obuolius apibarstykite maltu cinamonu.
Obuolius pašaukite į iki 100 °C įkaitintą orkaitę ir džiovinkite apie 2 valandas, kol išdžius ir taps traškūs.