aA
Mokslo metų pradžią paverskite savo vaikams tikra švente. Kartu su šeima išbandykite sveikus ir greitai paruošiamus užkandžius, kurie patiks net ir išrankiausiems jauniesiems gurmanams. Išskirtiniai skanėstai neabejotinai tiks ir šventiniam stalui, ir užkandžiams į mokyklą, sakoma pranešime spaudai.
© Shutterstock nuotr.

„Sezoninės virtuvės“ tinklaraščio ir kulinarinių knygų autorė, dviejų vaikų mama Renata Ničajienė dalinasi rudeniškais visos šeimos gomurius lepinančių gardumynų receptais.

R. Ničajienės rudens gardumynai: avietiniai saldukai ir obuolių traškučiai
© Organizatorių nuotr.

(Receptai – iš naujos Renatos Ničajienės receptų knygos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“)

Avietiniai saldukai

R. Ničajienės rudens gardumynai: avietiniai saldukai ir obuolių traškučiai
© Organizatorių nuotr.

„Šis saldukų receptas ypatingas, nes ruošiamas su šviežiomis uogomis. Rausva spalva ir saldukų skonis labai patinka vaikams. Maistingas ir naudingas desertas“, – pataria „RIMI šeimos pietų“ projekto partnerė R. Ničajienė.

20 saldukų
15 min. ir šaldymas

Be glitimo
Be cukraus

Reikės:

0,5 stiklinės šviežių aviečių
1 stiklinės avižinių dribsnių
0,5 stiklinės migdolų
0,5 stiklinės kokosų drožlių
1 šaukšto kokosų aliejaus
1 šaukšto skysto medaus

Avižinius dribsnius su migdolais ir kokosų drožlėmis suberkite į smulkintuvą ir gerai sukapokite.

Kokosų aliejų sumaišykite su medumi, supilkite į smulkintuvą kartu su avietėmis ir viską susmulkinkite.

Paruoštą masę dozuodami šaukšteliu, drėgnomis rankomis formuokite vienodus rutuliukus. Avietinius saldukus dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Šaldytuve juos galite laikyti kelias dienas.

Cinamoniniai obuolių traškučiai

R. Ničajienės rudens gardumynai: avietiniai saldukai ir obuolių traškučiai
© Organizatorių nuotr.

„Kai virtuvėje pilna obuolių ir nesuvalgyti jie pradeda pūti, iš jų ruošiu obuolių traškučius. Tai tie patys džiovinti obuoliai, tik juos reikia plonai supjaustyti, kad išdžiūvę būtų traškūs. Obuolius geriausiai paskanina cinamonas – prieš džiovindami juo gausiai apibarstykite supjaustytus obuolius“, – rekomenduoja kulinarė.

2 asmenims
2 val.

Reikės:

4 obuolių
1 šaukštelio cinamono

Iš obuolių specialiu įrankiu išimkite sėklas su visu graužtuku, kad obuolių viduryje liktų skylutė.

Obuolius supjaustykite plonais žiedeliais ir išdėliokite skardoje ant kepimo popieriaus vienu sluoksniu. Pjaustytus obuolius apibarstykite maltu cinamonu.

Obuolius pašaukite į iki 100 °C įkaitintą orkaitę ir džiovinkite apie 2 valandas, kol išdžius ir taps traškūs.

Išdžiūvusius obuolių traškučius palikite ataušti ir laikykite sausai.

R. Ničajienės rudens gardumynai: avietiniai saldukai ir obuolių traškučiai
© Organizatorių nuotr.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Anglijoje nužudyta ir išniekinta 14-metė lietuvė dar spėjo atsiprašyti tėvų už susidėjimą su netinkama kompanija (13)

Vulverhamptone, Anglijoje , išžagintos, nužudytos ir išniekintos keturiolikmetės iš Lietuvos...

Netikėta: prieš šventes pigiausi maisto produktai šiemet pigesni (80)

Kainų palyginimo portalo „ Pricer.lt “ atliktas kainų tyrimas rodo, kad lapkričio mėnesį...

Į Lietuvą atkeliauja sniegas ir tikra žiema (62)

Sinoptikė Izolda Marcinonienė laidoje „DELFI Diena“ teigė, kad savaitgalį džiaugsimės...

Teisėsaugai – smūgis: teisėjai suabejojo, ar dėl 6 žmonių žūties nuteisė kaltą asmenį (43)

Net šešias gyvybes nusinešio gaisro sostinės Žirmūnų mikrorajono daugiabutyje byla pakrypo...

Profesionalus fotografas į policijos automobilius žvilgtelėjo kitaip – tokių jų dar nematėte (10)

Policijos tarnybinius automobilius matome kasdien. Tačiau ne kasdien pro savo fotoaparato ieškiklį...

Miunchene – itin gausios „Žalgirio“ gerbėjų gretos specialiai Krepšinis.lt iš Miuncheno (37)

Penktadienio vakaro Eurolygos rungtynėse Miuncheno „Audi Dome“ arenoje tikrai ryškiai bus galima...

Asmeninė „Sodros“ paskyra: ką būtina žinoti kiekvienam gyventojui?

Žmogus per gyvenimą gali gauti visas jam priklausančias paslaugas ir išmokas taip nė karto ir...

Masinė avarija Vilniuje: paralyžiuota Geležinio Vilko gatvė (137)

Penktadienį sostinėje, piko metu, Geležinio Vilko gatvėje, link Gerosios Vilties žiedo, įvyko...

Atsikirto Mauricui dėl Lietuvos pavadinimo „pigia“ (77)

Ekonomistas Žygimantas Mauricas paskelbė, kad Lietuva negaus pusės milijardo eurų Europos...