Mokslo metų pradžią paverskite savo vaikams tikra švente. Kartu su šeima išbandykite sveikus ir greitai paruošiamus užkandžius, kurie patiks net ir išrankiausiems jauniesiems gurmanams. Išskirtiniai skanėstai neabejotinai tiks ir šventiniam stalui, ir užkandžiams į mokyklą, sakoma pranešime spaudai.
© Shutterstock nuotr.

„Sezoninės virtuvės“ tinklaraščio ir kulinarinių knygų autorė, dviejų vaikų mama Renata Ničajienė dalinasi rudeniškais visos šeimos gomurius lepinančių gardumynų receptais.

R. Ničajienės rudens gardumynai: avietiniai saldukai ir obuolių traškučiai
© Organizatorių nuotr.

(Receptai – iš naujos Renatos Ničajienės receptų knygos „Gero maisto dienoraštis. Ruduo“)

Avietiniai saldukai

R. Ničajienės rudens gardumynai: avietiniai saldukai ir obuolių traškučiai
© Organizatorių nuotr.

„Šis saldukų receptas ypatingas, nes ruošiamas su šviežiomis uogomis. Rausva spalva ir saldukų skonis labai patinka vaikams. Maistingas ir naudingas desertas“, – pataria „RIMI šeimos pietų“ projekto partnerė R. Ničajienė.

20 saldukų
15 min. ir šaldymas

Be glitimo
Be cukraus

Reikės:

0,5 stiklinės šviežių aviečių
1 stiklinės avižinių dribsnių
0,5 stiklinės migdolų
0,5 stiklinės kokosų drožlių
1 šaukšto kokosų aliejaus
1 šaukšto skysto medaus

Avižinius dribsnius su migdolais ir kokosų drožlėmis suberkite į smulkintuvą ir gerai sukapokite.

Kokosų aliejų sumaišykite su medumi, supilkite į smulkintuvą kartu su avietėmis ir viską susmulkinkite.

Paruoštą masę dozuodami šaukšteliu, drėgnomis rankomis formuokite vienodus rutuliukus. Avietinius saldukus dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Šaldytuve juos galite laikyti kelias dienas.

Cinamoniniai obuolių traškučiai

R. Ničajienės rudens gardumynai: avietiniai saldukai ir obuolių traškučiai
© Organizatorių nuotr.

„Kai virtuvėje pilna obuolių ir nesuvalgyti jie pradeda pūti, iš jų ruošiu obuolių traškučius. Tai tie patys džiovinti obuoliai, tik juos reikia plonai supjaustyti, kad išdžiūvę būtų traškūs. Obuolius geriausiai paskanina cinamonas – prieš džiovindami juo gausiai apibarstykite supjaustytus obuolius“, – rekomenduoja kulinarė.

2 asmenims
2 val.

Reikės:

4 obuolių
1 šaukštelio cinamono

Iš obuolių specialiu įrankiu išimkite sėklas su visu graužtuku, kad obuolių viduryje liktų skylutė.

Obuolius supjaustykite plonais žiedeliais ir išdėliokite skardoje ant kepimo popieriaus vienu sluoksniu. Pjaustytus obuolius apibarstykite maltu cinamonu.

Obuolius pašaukite į iki 100 °C įkaitintą orkaitę ir džiovinkite apie 2 valandas, kol išdžius ir taps traškūs.

Išdžiūvusius obuolių traškučius palikite ataušti ir laikykite sausai.

R. Ničajienės rudens gardumynai: avietiniai saldukai ir obuolių traškučiai
© Organizatorių nuotr.
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ekspertai juokauja: jei toks bus Karbauskio pasirinkimas, tai Vilniau, laikykis (246)

Europarlamentaro Antano Guogos vis dažnesni pasirodymai valstiečių-žaliųjų draugijoje ėmė...

Įrengė 22 kv. metrų butą Vilniaus senamiestyje: čia tikrai galima gyventi ir dviese (69)

Mažas butas, jeigu yra tinkamai įrengtas, gali būti puiki erdvė gyventi jaunam žmogui arba net...

Trumpas priėmė Putino iššūkį: šių ginklavimosi varžybų Kremlius tęsti tiesiog nepajėgs (1262)

Tebūnie ginklavimosi varžybos. Mes juos pranoksime visur. Taip dar 2016-ųjų gruodį sakė tuomet...

Atostogos Lenkijos pajūryje: ar tikrai pasijausite kaip ponai? (88)

Lenkijos pajūris yra tiek daug aprašytas ir prigirtas, kad kartais darosi sunku atskirti realią...

Mamą nustebino sūnaus poelgis: matyt, kažką darau kitaip nei visos (22)

Visos mamos skirtingos, bet turi vieną bendrą tikslą – padaryti viską, kad jų vaikas būtų...

Audra niokojo Kauną: vanduo apsėmė gatves, vėjas vartė reklamų stendus ir medžius (180)

Antradienio popietę Kauną užklupo škvalas. Smarki liūtis užtvindė kai kurias svarbias Kauno...

Kinai sukūrė nedegančią ir labai stiprią medieną (11)

Daugybė pasaulio medžių kasdien yra nukertama dėl žaliavos poreikio. Mes turime ir kitų,...

Kosmetologė apie mitus, kuriais vis dar tikima: nutįsta rankos iki žemės paklausius tokių kalbų (31)

Kokia kosmetika yra iš tiesų saugi ir ar galime beatodairiškai griebti pirmą pasitaikiusi...

Vyras dantų protezų eilėje laukė 4 metus, tačiau nieko negavo: pasijaučiau kaip asocialus (43)

Kas nutinka, jeigu negauni pranešimo apie atsiųstą registruotą laišką, kuriame svarbus...

Baigiasi registracija į kitokią Lietuvą parodžiusį projektą „Bendruomenės 2018“: kviečiame balsuoti (2)

Baigėsi registracija į 133 aktyvių žmonių grupes subūrusį konkursą „Bendruomenės 2018“....