aA
Savaitgalį savo naujausią kulinarinę knygą „Gero maisto dienoraštis. Vasara“ pristačiusi maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė neatsitiktinai vakaro tema pasirinko braškes – birželio pradžioje Lietuvoje prasideda šių uogų sezonas.
© Organizatorių nuotr.

Renata dalinasi gaiviu kokosinių braškinių ledų receptu.

Kokosiniai braškiniai ledai
(be laktozės ir be cukraus)

4 asmenims ledus pagaminti užtruks 15 min. bei šaldymas

Jiems reikės:

250 ml kokosų pieno
500 g braškių
3 šaukštų agavų sirupo
2 šaukštų kokosų drožlių

Prieš gamindami ledus, iš vakaro braškes nuplaukite, stambesnes uogas perpjaukite pusiau ir subėrę į maišelį dėkite į šaldymo kamerą, kad sušaltų.

Sušalusias uogas suberkite į trintuvą, ant jų pilkite kokosų pieną, agavų sirupą, berkite kokosų drožles. Viską trinkite, kol uogos susitrins ir konsistencija taps panaši į ledų. Tai užtruks apie 3–5 minutes, priklausomai nuo jūsų trintuvo kokybės ir galingumo.

Paruoštus ledus galite skanauti iš karto, o jei norite kietesnių, sukrėskite juos į plastikinį indelį ir dėkite į šaldymo kamerą, kad sustingtų. Jei ledus laikysite šaldymo kameroje ilgiau nei kelias valandas, jie per daug sukietės ir teks palikti juos kambario temperatūroje, kad kiek atšiltų ir patogiai galėtumėte juos dalinti specialiu ledams kabinti skirtu kaušeliu.

R. Ničajienės kokosiniai braškiniai ledai
© Organizatorių nuotr.

Skanių vasaros ledų!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(0 žmonių įvertino)
0
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Karbauskis: aš nematau problemų, kad mes keičiame ministrus (142)

Pirmadienis buvo paskutinė Klaipėdos uosto direktoriaus Arvydo Vaitkaus darbo diena. Susisiekimo...

Vakarienė už 3 eurus: traškios sultingos vištienos blauzdelės saldžiųjų bulvių ir karamelizuotų svogūnų debesyje

DELFI Maisto reportažų cikle „ Vakarienė dviem už 3 eurus “ – ir vėl mėsa. Šį kartą...

Sniegas pasiekė Vilnių: snigs iki ryto (27)

Antradienio vakarą sniegas, apklojęs daugelį šalies rajonų, pasiekė sostinę. Sinoptikai teigia,...

Užkalnis apie keliautojus-nelaimėlius: jie turėtų sėdėti namuose ir mirkti savo pačių nuoduose (9)

Tai tie žmonės, kuriems visos kelionės yra viena nelaiminga istorija. Kai kitų kelionės yra...

Ministras Seimo salėje dekonstravo du didelius mitus dėl vaikų apsaugos: vis dėlto grėsmių lieka Seime neužteko balsų įstatymą priimti antradienį  (97)

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis paneigė mitą, kad dėl dabartinio...

NT ekspertas įvardijo, kiek šiemet augs būsto kainos (18)

Pirmieji šių metų mėnesiai stebino neįtikėtinu NT rinkos aktyvumu – buvo sudarytas...

Lietuvos europarlamentarai praleido itin svarbų balsavimą: Lietuvai tai gali kainuoti milijardus Guoga: ištiktų minikrizė (1013)

Europos Parlamente kelią skinasi Mobilumo paketas , kuris gali ženkliai pakenkti Lietuvos...

Komiška dvikova trasoje: lenktynininkas peršoko ant konkurento motociklo ir puolė kumščiais

Žiedinėse motociklų lenktynėse sportininkai kartais taranuoja vienas kitą, tačiau kur kas...

Daug svorio atsikračiusi vilnietė aplinkinių palaikymo nesulaukė: labiausiai žeisdavo klausimai apie sužadėtinį (18)

Agata Osinskaja yra jauna 24 metų mergina iš Vilniaus, kurią ėmė varginti vis augantis svoris....

Gyvai / LKL mūšis Alytuje: „Dzūkija“ – „Rytas“ (2)

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) antradienį Vilniaus „Rytas“ turi progą vėl sugrįžti į...