4 porcijoms Jums reikės:

· 2 nedidelių vištos krūtinėlių be odelės
· 4 gabalėlių kumpio
· 15 gramų sviesto
· 200 gramų smulkiai supjaustytų grybų
· Miltų apvoliojimui
· 500 gramų šaldytos sluoksniuotos tešlos
· 3 valgomųjų šaukštų smulkintų žalių petražolių
· 125 gramų riebaus tepalo sūrelio
· 1 valgomojo šaukšto grūdėtųjų garstyčių
· 1 vidutinio dydžio kiaušinio
· Pagal skonį – druskos ir pipirų

Gaminimas:

1) Didelėje keptuvėje ištirpinkite sviestą, jame penkias minutes kepkite grybus, kol šie suminkštės (skystis turi išgaruoti). Apkepintus grybus perdėkite į kitą indą, pagardinkite pagal skonį prieskoniais.

2) Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių karščio. Virtuvės stalą pabarstykite miltais ir ant jo iškočiokite tešlą. Turite gauti kvadratą, kurio vienos kraštinės ilgis – 35 centimetrai. Didįjį kvadratą padalinkite į keturis vienodo dydžio kvadratėlius.

3) Svieste apkeptus grybus sumaišykite su smulkintomis petražolėmis, tepamu sūreliu ir garstyčiomis. Pagardinkite druska bei pipirais.

4) Vienoje tešlos kvadratėlio pusėje dėkite pusę vištos krūtinėlės, ant viršaus – ketvirtadalį grybų masės, viską uždenkite griežinėliu kumpio. Taip pat pasiruoškite ir likusius tris tešlos kvadratėlius.

5) Laisvąją tešlos kvadratėlio pusę patepkite kiaušinio plakiniu ir užlenkite taip, kad tešla uždengtų įdarą. Pakraštėlius sutvirtinkite, pyragėlio viršų taip pat patepkite kiaušinio plakiniu.

6) Pyragėlius orkaitėje kepkite 30-35 minute, kol skaniai paruduos. Patiekite su žaliomis salotomis.

Skanaus!

Mėgstate gaminti? Atsiųskite mums savo receptą!


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)