Pirminis variantas buvo gaminti didelį keksą, įdarytą „Rududu“, bet prisiminiau, kad turiu formelių, nusprendžiau, jog kepsiu jose. Ir tos popierinės formelės nepaliko didelio įspūdžio. Jei nors kiek daugiau įpilu tešlos, iškart „išsiskėčia“ ir išbėga net nespėjus įdėti į orkaitę. Vis dėlto mano širdis linksta prie tradicinių keksų formelių. O gal su formelėmis viskas gerai? Tik tiesiog man ne ta diena, juk būna dienų, kai tiesiog kažkas pakiša koją.

Dvejojau, ar dalintis šiuo kepiniu, nes išvaizda tikrai ne tokia, kokios tikėjausi. Jie labiau panašūs į suplotus keksus, tad pavadinau pyragėliais. Tačiau buvo iš ties labai skanu ir gal jums pasiseks labiau nei man! O iš šio pateikto recepto galite gaminti ir didelį keksą.

Reikės:

340 g miltų;
300 g cukraus;
1.5 a.š. kepimo miltelių;
200 g sviesto;
40 g kakavos;
250 ml vandens;
žiupsnelio druskos;
2 kiaušiniai;
110 g grietinės.
pusės skardinės rududu.

Eiga:

Miltus, cukrų ir kepimo miltelius lengvai išmaišome. Nedideliame puode ištirpiname sviestą su kakava, vandeniu ir druska, ir pakaitiname, kol nebeliks gumulėlių.

Po truputį pilame šią masę į miltus ir maišome, kol nebesimatys sausų miltų. Po vieną įmušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišome. Galiausiai sudedame grietinę ir dar kartą viską gerai išmaišome, kol tešla taps vientisa.

Ją pilame į keksiukų formas, įdedame po šaukštelį rududu ir dar šiek tiek užpilame ant viršaus (ant kai kurių keksiukų viršaus užbėriau saldainiukų). Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 25 minutes, jei kepsite didelį keksą tuomet kepimo laikas 50-60 minučių, išėmus palaukiame, kol pilnai atvės.

Skanaus!