10 – 12 porcijų

Produktai tešlai:

400 g miltų,
1 šaukštas cukraus,
125 ml pieno,
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštelis mielių,
1 kiaušinis,
0,25 šaukštelio druskos.

Įdarui:

700 g jautienos,
2 virti kiaušiniai,
2 šaukštai aliejaus,
50 g sviesto,
druskos,
pipirų,
mėsos sultinio.

Kaip gaminti:

1. Miltus kelis kartus persijokite. Mieles ištirpinkite šiltame piene, įberkite po 1 šaukštelį cukraus ir miltų, išmaišykite ir pusvalandžiui palikite pastovėti, masė turi suputoti. Tada suberkite likusius miltus, sudėkite kambario temperatūros sviestą, išplaktą kiaušinį ir suberkite druską.

Užminkykite tešlą, įdėkite į puodą ir uždenkite rankšluosčiu. Palikite šiltoje vietoje 1,5 – 2 val. Kai tešla pakils, išminkykite ir dar 1 val. val. palikite šiltoje vietoje.

2. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir 12 min. pakepkite mėsą.

3. Virtus kiaušinius smulkiai supjaustykite. Apkeptą mėsą sumalkite mėsmale, sumaišykite su susmulkintais kiaušiniais. Įberkite šiek tiek druskos, pipirų, išmaišykite.

4. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite tešlą į gana storą lakštą, padalinkite jį į 15 – 20 dalių. Iš kiekvienos dalies suformuokite rutuliuką, palikite juos 10 – 15 min. Paskui rankomis suplokite paplotėlius (4 – 5 mm).

5. Ant kiekvieno paplotėlio uždėkite po 1 – 2 šaukštelius įdaro, sulipdykite paplotėlių kraštus.

6. Paplotėlių kraštus tvirtai užspauskite, tik per vidurį palikite šiek tiek neužlipdytą atkarpą. Sudėkite pyragėlis į aliejumi pateptą kepimo skardą ir palikite 15 min. pastovėti. Aptepkite pyragėlius išplaktu kiaušiniu ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 15 – 20 min.

Iškepusius pyragėlis išimkite iš orkaitės ir palikite 15 min. pravėsti. Paskui į terpus įdėkite po gabalėlį sviesto ir įpilkite po 1 šaukštą sultinio.

Skanaus!

Mėgstate gaminti? Atsiųskite savo receptą!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)