aA
Riebūs, bet gardūs pyragėliai neskaičiuojantiems kalorijų. Šiuos pyragėlius galite patiekti ir kaip užkandžius, tik tuomet juos darykite per pusę mažesnius.
Pyragėlis
© Corbis/Scanpix

Tešlai: 100 g taukų, 100 g sviesto, 450 g miltų, žiupsnelis druskos, 6 šaukštai šalto vandens.

Įdarui: 1 didelis obuolys, 1 smulkiai pjaustytas svogūnas, 50 g smulkiai pjaustyto saliero, 225 g kiaulienos faršo, 1-2 šaukštai smulkintų petražolių, 2 šaukštai tarkuoto sūrio, 4 šaukštai maltų džiūvėsėlių, 1 plaktas kiaušinis, druska ir šviežiai malti pipirai.

Gaminimo būdas:

1. Į maisto smulkintuvą sudėkite taukus, sviestą, miltus ir druską. Smulkinkite, kol masė primins trupinius. Po truputį supilkite vandenį. Kai tešla sulips į rutulį, išimkite iš smulkintuvo, apvyniokite plėvele ir 30 min. palaikykite šaldytuve.

2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite obuolius. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite truputį sviesto, suberkite svogūnus, salierus bei obuolius ir pakepinkite, kol svogūnai taps permatomi. Sudėkite į dubenėlį.

Toje pačioje keptuvėje nuolat maišydami pakepinkite faršą ir kartu su petražolėmis sudėkite į dubenėlį su svogūnais, salierais ir obuoliais. Pabarstykite druska ir pipirais, išmaišykite ir leiskite atvėsti.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palaukite, kol ji bus kambario temperatūros (tuomet ji kepdama nesutrūkinės). Iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir išpjaukite 15 cm skersmens apskritimus.

4. Ant kiekvieno apskritimo uždėkite įdaro. Kraštelius sudrėkinkite vandeniu ir suimkite taip, kad gautumėte krepšelius su skylutėmis. Juos pripildykite sūrio ir pabarstykite džiūvėsėliais. Patepkite plaktu kiaušiniu.

5. Išdėliokite pyragėlius ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 30 min.

6. Valgykite vienus arba patiekite su obuoliene.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Prezidentiniai reitingai: atsakius į šiuos keturis klausimus galima eiti lažintis dėl rinkimų rezultato apklausa didžiausią sėkmę žada vienam kandidatui (542)

Lapkričio mėnesio prezidentiniuose reitinguose toliau savo pozicijas tvirtina jų lyderis Gitanas...

Pensijų reformai ruošiamas planas B (99)

Dar šių metų liepą Seimo parlamentinė opozicija kreipėsi į Konstitucinį Teismą (KT) dėl nuo...

Paaiškėjo viena iš trijų ministrų kandidatūrų (20)

Paaiškėjo viena iš trijų laisvų ministrų kandidatūrų. Premjeras Saulius Skvernelis pateikė...

Dviratininkes terorizuojantis monstras ar šmeižto auka? Įtemptoje partijoje – daugiau kalbų, nei veiksmų

„O kaip jūs jaustumėtės išduotas?“, – klausimu atsakė dviračių sporto treneris Vytautas...

Rusų žurnalistas gavo patvirtinimą iš Kremliaus: Paksas buvo susitikęs su Putinu (316)

Žinomas rusų žurnalistas Konstantinas Egertas gavo patvirtinimą iš Rusijos prezidento Vladimiro...

Ramūnas Bogdanas. Skvernelio krikštatėvis Paksas pas Putiną (64)

Kada „Tvarkos ir teisingumo“ partija suderėjo su tuomet dar neskilusiais socialdemokratais...

Visą naktį kelius valę kelininkai perspėjo vairuotojus – eismo sąlygos nepagerės pasitikrinkite maršrutą internete (103)

Sekmadienį prasidėjusi pūga sukėlė sunkumų visos Lietuvos vairuotojams. Tiesa, ne visiems. Kol...

Pirmadienis – paskutinė diena laiku sumokėti nekilnojamojo turto mokestį (7)

Pirmadienis - paskutinė diena laiku pateikti nekilnojamojo turto ( NT ), kuris savo verte viršija...

Alyvuogių aliejaus daro stebuklus: 8 neįprasti panaudojimo būdai (1)

Alyvuogių aliejus turi galybę panaudojimo būdų: galite naudoti jį kepimui, salotoms ar mirkyti į...

Vyriausybė kalba apie tris milijonus gyventojų, ekspertai gūžčioja pečiais (94)

Iki 2021-ųjų vyriausybė yra nusiteikusi stabilizuoti demografinę situaciją bei prognozuoja, kad...