Jums reikės:

mielinei tešlai:

2 stiklinių miltų
1 šaukšto cukraus
2 šaukštų sviesto
1 kiaušinio
10 g sausų mielių
0,25 šaukštelio druskos
0,5 stiklinės pieno
100 g džiovintų baltųjų grybų

Įdarui:

0,5 stiklinės ryžių
2 kiaušinių
50 g svogūnų laiškų
150 g sūdytos arba rūkytos lašišos
druskos, pipirų

Pagaminkite mielinę tešlą. Pašildykite pieną, ištirpinkite jame mieles, įdėkite vieną šaukštą cukraus ir vieną šaukštą miltų. Išmaišykite ir palikite pusvalandžiui. Sudėkite kambario temperatūros sviestą, kiaušinį, likusius miltus ir druską. Išminkykite tešlą, sudėkite į aukštą indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje. Po dviejų valandų, kai tešla pakils, dar paminkykite ją ir vėl padėkite į šiltą vietą. Po valandos, kai tešla vėl pakils, dar kartą paminkykite.

Kol tešla kyla, pagaminkite įdarą. Grybus pamerkite į šiltą vandenį. Po dviejų valandų vandenį nupilkite, grybus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.

Kietai išvirkite kiaušinius, nulupkite ir sutarkuokite. Svogūnų laiškus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Puode užvirkite vieną stiklinę vandens, pasūdykite, įpilkite vieną šaukštelį aliejaus, suberkite ryžius. Sumažinkite ugnį ir virkite, kol išvirs. Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite. Sumaišykite inde ryžius, grybus, kiaušinius ir svogūnus. Pasūdykite, pabarstykite pipirais pagal skonį. Iš gautos masės sulipdykite 5-6 cm ilgio dešreles.

Iš tešlos padarykite 6 cm diametro rutuliukus. Palikite dešimčiai minučių. Suformuokite iš rutuliukų apskritus keturių milimetrų storio papločius. Į kiekvieną paplotį įdėkite įdaro, uždenkite kraštus, viduryje palikus nedidelį atvirą tarpelį. Sudėkite pyragėlius ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir palikite penkiolikai minučių. Sutepkite juos kiaušiniu.

Įdėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite dvidešimt minučių. Išimkite iš orkaitės, uždenkite švariu rankšluosčiu ir leiskite pastovėti penkias-septynias minutes. Lašišą smulkiai supjaustykite, susukite gėlytės forma, sudėkite į kiekvieno pyragėlio centrą. Papuoškite plona citrinos žievele ir krapu. Patiekite karštus, su mėsos ar žuvies sultiniu.

Patarimas: miltus tešlai reikia būtinai prasijoti – jie taps puresni, tešla labiau iškils.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)