Reikės:
310 g miltų,
4 šaukštų cukraus pudros,
100 g margarino kepiniams,
5 kiaušinių,
3 šaukštų šalto vandens,
1 apelsino,
3 citrinų,
400 g cukraus,
2 cinamono lazdelių,
1 žiupsnelio kardamono.
Išsijokite 200 gramų miltų su 2 šaukštais cukraus pudros. Šaltą margariną padalinkite į dvi dalis ir sutarkuokite į miltus. Masę trindami tarp delnų formuokite trupinius.
Atskirame dubenyje išplakite 1 kiaušinį su šaltu vandeniu ir supilkite ant trupinių. Viską lėtai išmaišykite. Paruoštą tešlą išminkykite ir padėkite valandai į šaldytuvą.
Nutarkuokite vaisių žieveles ir išspauskite sultis sultis. Į sultis įdėkite cinamono lazdelių ir paliekite pusvalandžiui. Supilkite išplaktus 4 kiaušinius, cukrų, likusius miltus, kardamoną, žieveles. Viską išmaišykite, kol masė bus vientisa.
Iš šaldytuvo išimkite tešlą, plonai iškočiokite ir įtieskite į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, apie 10-15 minučių. Po to ištraukite iš orkaitės, supilkite vaisių įdarą ir kepkite dar 45 minutes. Pyragui atvėsus puoškite cukraus pudra. Skanaus!