Šis receptas atsiųstas konkursui „Gardžiausias vasaros desertas su uogomis“. Kviečiame dalyvauti ir Jus!
© Shutterstock nuotr.

Reikės:

160 g sviesto
3 kiaušinių
180 g cukraus
160 g maltų migdolų
100 g miltų
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
šaukšto cinamono, jei patinka
200 g įvairių uogų (serbentai, avietės, gervuogės)
100 g skiedrelėmis pjaustytų migdolų

Pyragas su uogomis ir migdolais
© Asmeninio albumo nuotr.

Kaip paruošti:

1. Kambario temperatūros sviestą išsukti mikseriu su cukrumi, vis įdedant po vieną kambario temperatūros kiaušinį, kol sviestas purus ir gražus kaip kremas pasidaro, jei kiaušai bus šalti, tai nesusiplaks į vieną krūvą gerai, bet tai – ne pasaulio pabaiga…

2. Miltus persijojame su kepimo milteliais…

3. Į sviesto masę supilame miltus ir maltus migdolus, sumaišome šaukštu – tešla bus gana kietoka, neminkoma, bet nuo šaukšto lengvai nebėgs ir net nedribs, jei stipriai nepakratysite…

4. Supilame cinamoną, jei patinka, man labai labai patinka, tai aš dedu būtinai…

5. Uogas lengvai vos vos įmaišome, bet atsargiai, nes jos greitai paleidžia spalvą ir susimala… Taigi atsargiai, tik sudedame ir vos uždengiame jas tešla.

6. Formą torto apvalią su išimamu dugnu patepame sviestu ir dugną ištiesiame sviestiniu popieriumi. Sudedame tešlą, išlyginame viršų, pabarstome skiedriniais migdolais, jei turite, ir gal trupučiu cukraus…

7. Kepti apie valandą 180 C orkaitėje.

Rasa S.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Vilniuje šimtai šeimų liko apgautos: vietos vaikams išdalintos neegzistuojančiuose darželiuose (1)

Dar kovą Vilniaus miesto savivaldybė paskelbė, kad jau rugsėjį duris atvers net 6 moduliniai...

Skandalingo tyrimo duomenys: ką perkame brangiau nei vidutiniai europiečiai (66)

Daugelio ne maisto prekių kainos Lietuvoje yra didesnės nei kitose Europos Sąjungos valstybėse.

„Lietuvos įtakingiausieji 2018“: popkultūros sąraše – didžiuliai pokyčiai (276)

DELFI tęsia įtakingiausiųjų rinkimus, kuriuose – ir didžiausią įtaką turinčios...

Šveicarijoje atitirpo prieš 72 m. nukritęs lėktuvas: tai viena „labiausiai neįtikėtinų istorijų“ (2)

Šveicarijos Alpėse tirpstantys ledynai atskleidė vieną unikaliausių aviakatastrofų pasaulyje....

Poilsiautojai gali džiūgauti: jau netrukus nakvynė populiariausiame pajūrio kurorte gali per pus atpigti (69)

Lietuvos pajūris daugelį vilioja karštomis vasaromis dienomis, tačiau ir rudeniui atėjus galima...

Emilio Vėlyvio provokaciją bažnyčioje įvertino ir advokatas: gerai, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas (295)

Santykis tarp saviraiškos laisvės ir tikėjimo laisvės turi būti sąžiningas ir adekvatus, LRT...

Pasikeitus vairuotojų dokumentų tvarkai, pastebimos ir pirmosios neigiamos pasekmės (92)

Sustabdžius pareigūnams šiek tiek ilgiau trunkanti patikra – pagrindinė neigiama naujos...

Emigranto atostogos Lietuvoje: turėjo būti pati nuobodžiausia savaitė, bet išskrendant spaudė širdį (20)

Ne dėl neblaivių lietuvių krečiamų cirkų oro uostose ir lėktuvuose, bet skrydis namo į...

Santykių ekspertas apie poras, kurioms tiesiog „patogu kartu“: stovintis vanduo genda (3)

Kartais poros santykiuose pasiekia „komforto zoną“, kurioje partneriams kartu būti tiesiog...

Sauliaus Skvernelio patarėjas įžvelgia nebylų kartelį tarp prekybos tinklų (375)

Kartais atrodo, kad vartotojų gerove rūpintis turinti Konkurencijos taryba žaidžia verslo...