Visas pyrago gamybos procesas - apačioje esančiame vaizdo reportaže.

Produktai:

450 g kvietinių miltų,
trečdalis stiklinės cukraus,
2 šaukšteliai sausų mielių,
žiupsnelis druskos,
30 g sviesto (išlydyti),
3/4 stiklinės riebaus pieno (pašildyti),
2 kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymų),
„Nutellos“.

Kaip gaminti:

1. Dideliame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus, tada sudėkite trynius, supilkite lydytą sviestą, pieną, maišykite tešlą šakute. Po 10 – 15 min. turėsite švelnią, tąsią tešlą. Tada 1 min. paminkykite tešlą rankomis.

2. Įpilkite į dubenį pora šaukštų aliejaus, apvoliokite aliejuje tešlą, uždenkite dubenį su tešla maistine plėvele ar senu rankšluosčiu ir palikite tešlą apie 2 val., kad pakiltų.

3. Pasidėkite pakilusią tešlą ant medinės kočiojimo lentos pabarstytos miltais, paminkykite, kad išeitų oras. Padalinkite tešlą į keturias dalis. Iškočiokite pirmą dalį maždaug 20 cm skersmens lakštą, ant viršaus uždėkite didelę lėkštę, paspauskite, kad matytumėte taisyklingą apskritimą, ant kurio peiliu ar mentele užtepsite „Nutellos“ kremo.

Beje, kremą prieš tepdami kiek pašildykite mikrobangų krosnelėje, kad lengviau teptųsi. Tas pats procesas kartojamas su dar dviem tešlos gabalėliais. Galiausiai ketvirtą lakštą uždedate ant viršaus.

4. Ant paskutinio lakšto uždėkite lėkštę ir aštriu peiliu pjaukite aplink ją, taip nupjausite tešlos perteklių.

5. Šio dailaus apskritimo iš tešlos lakštų viduryje pastatykite apverstą stiklinę. Aštriu peiliu įpjaukite tešlą aplink stiklinę į keturias dalis, paskui kiekvieną dalį perpjaukite perpus, o tada kiekvieną dalelę dar perpus.

6. Vieną gabalėlį du kartus pasukite, šalimais esantį gabalėlį pasukite į kitą pusę. Galiausiai sulipdykite dviejų gabalėlius kraštus.

7. Uždenkite šį dailų pyragą ir palikite dar apie 20 min. pakilti, o per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

8. Pyragą aptepkite kiaušinio baltymu ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 – 20 min.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)