10 porcijų / Paruošimo laikas: 2 val.
© Shutterstock nuotr.

Tešlai:

225 g miltų;
100 g cukraus;
1 citrina;
150 g atšaldyto sviesto;
1 kiaušinis + 1 kiaušinio trynys.

Kremui:

900 ml grietinėlės;
9 šviežių kiaušinio trynių;
125 g cukraus;
Malto muskato riešuto.

Citrinos žievelę sutarkuokite. Sviestą supjaustykite kubeliais.
Sumaišykite miltus, sviestą, citrinos žievelę ir žiupsnelį druskos, kol masė virs trupiniais. Suberkite cukrų.

Tuomet maišykite tešlą maišytuvu, įjungę minkymo režimą. Įmuškite kiaušinį, įdėkite papildomą trynį ir minkykite toliau. Suformuokite iš tešlos rutulį, apvyniokite jį maistine plėvele ir 2 valandoms padėkite į šaldytuvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Pabarstykite miltais stalą ir iš tešlos iškočiokite maždaug 24 cm skersmens apskritimo formos pagrindą. Perkelkite iškočiotą tešlą į kepimo formą, rankomis suformuokite kraštelį ir prispauskite jį prie kepimo formos šonų.

Užklokite tešlą kepimo popieriumi, ant viršaus užberkite pupelių.

Kepkite pyrago pagrindą 15 min. Tuomet nuklokite popierių su pupelėmis ir kepkite dar 8 – 10 min., kol pagrindas taps auksinės spalvos. Ištraukite iš orkaitės.

Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 130 laipsnių karščio.

Gamindami įdarą, puode užvirinkite grietinėlę. Atskirame inde išplakite kiaušinių trynius su cukrumi, supilkite į grietinėlę, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Perkoškite skystą kremą per sietelį į kitą dubenį.

Supilkite kremą ant iškepto pagrindo, apibarstykite maltu muskato riešutu.

Kiškite pyragą į orkaitę ir kepkite dar 45 – 50 min., kol kremas sutirštės.

Gatavą pyragą ištraukite iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Teks prisitaikyti prie naujo klimato: nei vasaros, nei žiemos nebebus tokios, kaip anksčiau (16)

Ekstremalūs orų pokyčiai, kai vienus kraštus skandina potvyniai, o kitus kepina nebūdingas...

Andrius Tapinas. Dienos, kai valstiečiams eina (282)

Kolega Rimvydas Valatka įdomiai rašo apie paskutinius neribotos valstiečių arogancijos metus.

Kraupūs vaizdai iš Lietuvos fermų: štai kokį pragarą turi iškęsti bejėgiai žvėreliai (155)

DELFI pasiekė šokiruojanti filmuota medžiaga iš Lietuvoje esančių kailinių žvėrelių ūkių....

Pavojus dėl tymų grėsmingai auga: susirgo rekordiškai daug europiečių (12)

Pasaulio sveikatos organizacijos ( PSO ) duomenimis, per pirmą šių metų pusmetį Europoje tymais...

Afganistano sostinė atakuota raketomis, vyksta susirėmimai atnaujinta 10:58 (55)

Šalia Afganistano sostinės diplomatinio rajono antradienį anksti ryte nukrito mažiausiai...

Autentiška sodyba atveria duris Molėtų rajone: siūlys praustis kamine (1)

Verslininkas Kazimieras Jakutis užsimojo naujiems tikslams: jam priklausančią autentišką, kone...

Japonų menininkas internetą užkariavo iliustracijomis, kasdienes situacijas pripildančiomis humoru

Japonų menininkas, žinomas Keigo vardu, sužavėjo internetą paprastais, tačiau mielais ir...

Pasibaisėjo komentarais dėl nunuodyto šuns: ar jūs tikrai pateisinate nusikaltėlius? (30)

Po paskutinės paviešintos istorijos , kai buvo nunuodytas pasaulyje gerai žinomas šuo,...

Palangoje žuvimi prekiaujanti vieniša Petro Gražulio dukros mama džiaugiasi pelninga vasara: geriausi pirkėjai – rusai (59)

Palangos verslininkai džiaugiasi – pagaliau po daugelio metų vasara karšta ir labai pelninga....

Javapjūtė: ūkininkai pjauna ne tik javus, bet ir elektros stulpus (7)

Šiemet nuo metų pradžios užfiksuoti 53 įvykiai, kai dėl žemės ūkio technikos kliudytų ar...