aA
Lengvas, purus pyragas, su traškiu pagrindu, kvapniu minkštutėliu įdaru ir konservuotais persikais. Rekomenduoju tiems, kas labai mėgsta tradicinius varškės pyragus, bet jau nori išbandyti ką nors naujo (ir panašaus į varškinį pyragą).
© Asmeninio archyvo nuotr.

Produktai:

Pagrindui:

125 g sviesto
125 g cukraus
1 kiaušinio
250 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
druskos

Įdarui:

150 g cukraus
3 didelių kiaušinių
300 g grietinės
300 g natūralaus jogurto
1 pakelio vanilinio pudingo
mažo indelio konservuotų persikų

Kaip gaminti:

1. Iš produktų pagrindui suminkykite tešlą. Valandą ją palaikykite šaldytuve.

2. Ne mažesnę kaip 26 cm skersmens formą, nuimamais aukštais kraštais, išklokite iškočiota tešla, padarydami maždaug 5 cm aukščio bortelius.

3. Ant tešlos dėkite kubeliais pjaustytus persikus.

4. Mikseriu išplakite kiaušinius su cukrumi iki baltumo. Sudėkite grietinę, jogurtą, pudingo miltelius ir dar gerai išplakite.Supilkite i formą ant persikų.

5. Kepkite apie valandą, kol pyragas graziai nurus. Nedarinėkite orkaitės durelių, kad pudingo įdaras nesubliūkštų.

6. Iškepusį įdarą atvėsinkite. Nors valandą palaikykite šaldytuve.

Pjaustykite ir skanaukite minkštutėlį, purų pyragą.

Skanaus!

Dėkojame DELFI skaitytojai Ramintai už receptą!

*************

Mėgstate gaminti? Pasidalinkite savo receptu su DELFI skaitytojais! Savo receptą, surašytą taisyklinga lietuvių kalba, ir nuotrauką talpinkite apačioje esančioje formoje. Ačiū!

Vardas:
Pavardė:
El. pašto adresas:
Recepto pavadinimas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
Prikabinti nuotrauką:
Prikabinti nuotrauką:

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Kaimyninės šalies privalumus atradęs lietuvis: ne latviai, o lenkai yra mums artimiausia tauta

Žinau, kad apie Krokuvą visur yra rašyta, perrašyta, po to vėl rašyta, ir dar kartą perrašyta....

Kodėl legendinis Sergejus Bubka savo sunkiausią pergalę atšventė Vilniuje su krepšininkais? interviu

Lietuvoje rugsėjo pradžioje viešėjęs ir kartu su buvusios SSRS krepšinio rinktinės nariais...

Netikėti paramos būstui rezultatai: išsikelti į regioną panoro šimtai miestiečių kreiptis dar nevėlu (33)

Regionų atgaivinimas ir emigracijos mažinimas – tokie yra pagrindiniai paramos jaunų šeimų...

Šių dalykų Ušackas dabar nenorėtų prisiminti: Pavilionis priminė jo kalbas apie Rusiją Priežiūros komitetas įspėjo Pavilionį  (199)

Savo ketinimų dalyvauti prezidento rinkimuose atsisakęs parlamentaras Žygimantas Pavilionis...

Lauko reklama sukėlė didžiulį pasipiktinimą: ar tai butai naktinėms plaštakėms? (16)

Nekilnojamojo turto vystytojai ieško pačių įvairiausių reklamos sprendimų, kad tik patrauktų...

Sinoptikų prognozė – be šviesių akimirkų: rytoj ryte pasiruoškite gramdyti ledą (36)

Sinoptikė Izolda Marcinonienė perspėja, kad ateinanti naktis gali atnešti dar didesnių...

Stilistė atsakė į subtilų klausimą: ar padoru po drabužiais nesegėti liemenėlės? (9)

Stilistė Viktorija Šaulytė sostinėje vykusiame mados renginyje dalijosi stiliaus patarimais ir...

Bogušienė kirto ministerijai: turime išsaugotą susirašinėjimą, po kurio ir margarinas virto sveiku produktu papildyta SAM komentaru (196)

Maisto technologė Raminta Bogušienė antradienį išplatino spaudos pranešimą, kuriame kaltina...

Italas lietuviams išdavė skaniausio pesto receptus (2)

Genujiečiai jau daug metų stengiasi, kad ryškiai žalias ir kvapnus bazilikų padažas patektų į...