Tešlai:

300 g miltų,
3 šaukšteliai cukraus,
130 g sviesto,
2 kiaušiniai,
žiupsnelis druskos.

Įdarui:

200 g medaus,
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė,
2 kiaušiniai,
150 ml grietinėlės,
40 g graikinių riešutų.

Kaip gaminti:

1. Miltus, cukrų, druską ir sviestą sutrinkite trintuvu iki trupinių. Įmuškite du kiaušinius ir sutrinkite iki vientisos masės.

2. Iš gautos tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir 30 min. įdėkite į šaldytuvą.

3. Puode sumaišykite medų, citrinos sultis ir tarkuotą žievelę. Kaitinkite, kol masė suskystės, tada nukaiskite, suberkite kapotus riešutus, supilkite išplaktą grietinėlę ir įmuškite likusius kiaušinius. Išmaišykite iki vientisos masės.

4. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalinkite į dvi dalis (vieną didesnę, kitą mažesnę). Iš didesnės dalies iškočiokite 2 mm storio lakštą, įklokite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Subadykite šakute ir ištepkite įdaru.

5. Iš likusios tešlos suformuokite plonas juosteles, išdėliokite jas ant viršaus kryžiuodami. Kepkite 35 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)