6 – 8 porcijos

Produktai pyragui:

170 g miltų,
70 g cukraus,
100 g sviesto,
1 trynys,
žiupsnelis druskos.

Produktai įdarui:

200 juodųjų serbentų,
2 stiklinės juodųjų serbentų sulčių,
1 šaukštelis citrinos sulčių,
6 kiaušiniai,
4 šaukštai cukraus,
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
cukraus pudros papuošimui.

Kaip gaminti:

Trintuvu sumaišykite miltus, cukrų, sviestą ir druską, kad susidarytų trupiniai, įmuškite su 2 šaukštais vandens išplaktą trynį, greitai užminkykite tešlą. Suvoliokite tešlą į rutulį, suvyniokite į plėvelę ir 30 min. padėkite į šaldytuvą.

Užvirinkite juodųjų serbentų sultis su citrinos sultimis, nukelkite nuo viryklės ir užpilkite serbentus. Tegu 2 val. pastovi.

Iškočiokite tešlą ant kepimo popieriaus į maždaug 3 mm storio lakštą, įklokite į apvalią sviestu išteptą kepimo formą, ant viršaus užklokite kepimo popieriaus, 30 min. įstatykite į šaldytuvą.

Paskui užberkite pupelių ir kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje 15 min. Tada nuimkite popierių su pupelėmis, sumažinkite temperatūrą iki 160 laipsnių.

Įdarui išplakite kiaušinį su cukrumi, sviestu ir vaniliniu cukrumi, sudėkite į uogų masę, išmaišykite. Supilkite įdarą ant pyrago dugno, kepkite 30 – 40 min.

Apibarstykite cukraus pudra, papuoškite serbentais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)