8 porcijos

Produktai:

1 stiklinė miltų,
5 kiaušiniai,
4 pomidorai,
1 cukinija,
2 svogūnai,
1 skiltelė česnako,
100 g kietojo sūrio,
150 g sviesto,
5 šaukštai grietinėlės (30 proc.),
2/3 stiklinės grietinės (20 proc.),
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
druskos, juodųjų maltų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Tešlai sumaišykite miltus su sviestu, įberkite druskos, įmuškite 2 kiaušinius ir įpilkite 3 šaukštus šalto vandens.

2. Tešlą iškočiokite į 0,5 cm storumo lakštą, išpjaukite kepimo formos dugno dydžio apskritimą. Šį apskritimą įklokite į kepimo formą, kraštus tvirtai aplipdykite likusia tešla. Kepimo formą su tešlą pusvalandžiui įstatykite į šaldytuvą.

3. Pomidorus nulupkite, pašalinkite sėkleles, minkštimą supjaustykite skiltelėmis. 1 svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite.

4. Cukinijos riekeles iš abiejų pusių apkepkite aliejuje. Paskui išimkite cukiniją iš keptuvės, tame pačiame aliejuje apkepkite svogūną ir česnaką. Likusį svogūną supjaustykite žiedeliais, apkepkite atskirai ir naudokite papuošimui.

5. Dubenyje išplakite 3 kiaušinius, grietinėlę ir grietinę, taip pat įmaišykite keptus svogūnus ir česnakus, tarkuotą kietąjį sūrį, įberkite druskos, pipirų.

6. Į šią masę suberkite cukinijas ir pomidorus (šiek tiek palikite papuošimui), išmaišykite ir sudėkite įdarą ant tešlos pagrindo. Ant viršaus išdėliokite svogūnų žiedus, likusias cukinijas ir pomidorus. Kepkite pyragą 200 laipsnių orkaitėje 35 – 40 min.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)