aA
Skaniausias dar šiltas.
© Shutterstock nuotr.

Keturioms porcijoms jums reikės:

Tešlai –

250 g miltų,

druskos,

tarkuoto muskato riešuto,

125 g sviesto,

1 kiaušinio,

2 valg.šaukštų baltojo vyno.

Įdarui –

100 g kumpio,

300 g ropinių svogūnų,

750 g rūgščių obuolių,

250 g sūrio,

1 valg. šaukšto augalinio aliejaus,

200 ml grietinėlės,

4 kiaušinių,

žiupsnelio malto cinamono,

žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto.

Miltus persijokite į dubenį ir įmuškite kiaušinį. Išmaišykite, apibarstykite druska ir tarkuotu muskato riešutu. Atšaldytą sviestą sutarkuokite stambia trintuve arba supjaustykite mažais gabaliukais ir sumaišykite su miltais. Supilkite baltąjį vyną ir greitai užminkykite tešlą. Suteikite tešlai kamuolio formą, suvyniokite į skaidrią polietileninę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Paruoškite įdarą. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apkepinkite įkaitintame aliejuje. Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Obuolių skilteles suberkite į keptuvę su svogūnais. Kumpį ir sūrį supjaustykite kubeliais, suberkite į keptuvę ir, uždengę dangčiu, dešimt minučių patroškinkite ant silpnos ugnies. Po to įdarą iškrėskite į tankų sietelį, kad nutekėtų nereikalingas skystis.

Kiaušinius su grietinėle, maltu cinamonu ir tarkuotu muskato riešutu gerai išplakite elektriniu mikseriu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir plonai iškočiokite ant miltais apibarstyto stalo. Atsargiai perkelkite į gilią skardą ir suformuokite nedidelius kraštelius. Į tešlą vientisu sluoksnius iškrėskite įdarą ir viską atsargiai užpilkite plakta kiaušinių ir grietinėlės mase. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 35-40 minučių.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Vilniuje neutralizuotas 100 kg sprogmuo: buvo evakuoti aplinkiniai namai, prekybos centras „Panorama“ papildyta 23:33 val.  (262)

Ketvirtadienio rytą statybininkų atkasta aviacinė bomba kelia didžiulį pavojų. Ketvirtadienio...

Rusijos baruose lietuviams parsidavinėjančios studentės pyksta, kai jas vadina prostitutėmis (283)

„Sumokėk 1500 rublių (21 Eur) – praleisiu su tavimi naktį“, - Sankt Peterburgo naktiniuose...

Politiniu turizmu kaltinamas Narkevičius: nesigilinau į organizacinius niuansus (127)

Vos tris mėnesius pareigas einantis susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius viešai...

Šilumos banga džiugins ir savaitgalį: vėl kėsinsis į daugiamečius rekordus (6)

Šiandien per Lietuvą lėtai slinks šiltasis atmosferos frontas. Visame krašte bus debesuota,...

Buvęs aplinkos ministras šokiruotas: jei kalbame, kad išsigims gyvūnai, tai kas bus žmonėms (90)

„Ši problema tikrai nėra vien Alytaus. Nepaprastoji situacija, mano nuomone, turėjo būti...

Bestuburė Lietuvos rinktinė – vėl po Ronaldo kojomis: sumindyta dar nepadoriau nei Vilniuje (377)

Ketvirtadienio vakarą Algarvės stadione vykusiose atrankos į 2020-ųjų Europos futbolo...

Naujas ir itin efektyvus protestuotojų ginklas: lazeriais neutralizuoja dronus ir veidų atpažinimo sistemą apakina policijos sraigtasparnius (42)

Technologijos tapo esminiu Honkongo protestų elementu. Pasitelkiamos įvairiausios priemonės:...

Gimtadienio laukianti Jocytė: visi sako, kad aš – dar visai vaikas, tai gal dabar subręsiu (18)

Pirmose Europos čempionato atrankos rungtynėse Lietuvos moterų rinktinė užtikrintai įveikė...

Direktorius darbuotojus nustebino 70 tūkst. dolerių minimaliu metiniu atlyginimu (50)

Danas Price‘as – vadovas, kuris sugeba nustebinti. 35-erių metų kreditinių kortelių apdorojimo...

Pačios keisčiausios priežastys, dėl kurių poros atsisako sekso (13)

„Tuomet jie iškėlė vestuves ir gyveno ilgai bei laimingai…“ – mintyse ataidi tiek pasakose...