Skaniausias dar šiltas.
© Shutterstock nuotr.

Keturioms porcijoms jums reikės:

Tešlai –

250 g miltų,

druskos,

tarkuoto muskato riešuto,

125 g sviesto,

1 kiaušinio,

2 valg.šaukštų baltojo vyno.

Įdarui –

100 g kumpio,

300 g ropinių svogūnų,

750 g rūgščių obuolių,

250 g sūrio,

1 valg. šaukšto augalinio aliejaus,

200 ml grietinėlės,

4 kiaušinių,

žiupsnelio malto cinamono,

žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto.

Miltus persijokite į dubenį ir įmuškite kiaušinį. Išmaišykite, apibarstykite druska ir tarkuotu muskato riešutu. Atšaldytą sviestą sutarkuokite stambia trintuve arba supjaustykite mažais gabaliukais ir sumaišykite su miltais. Supilkite baltąjį vyną ir greitai užminkykite tešlą. Suteikite tešlai kamuolio formą, suvyniokite į skaidrią polietileninę plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Paruoškite įdarą. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apkepinkite įkaitintame aliejuje. Obuolius nuplaukite, nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite skiltelėmis. Obuolių skilteles suberkite į keptuvę su svogūnais. Kumpį ir sūrį supjaustykite kubeliais, suberkite į keptuvę ir, uždengę dangčiu, dešimt minučių patroškinkite ant silpnos ugnies. Po to įdarą iškrėskite į tankų sietelį, kad nutekėtų nereikalingas skystis.

Kiaušinius su grietinėle, maltu cinamonu ir tarkuotu muskato riešutu gerai išplakite elektriniu mikseriu. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

Tešlą išimkite iš šaldytuvo ir plonai iškočiokite ant miltais apibarstyto stalo. Atsargiai perkelkite į gilią skardą ir suformuokite nedidelius kraštelius. Į tešlą vientisu sluoksnius iškrėskite įdarą ir viską atsargiai užpilkite plakta kiaušinių ir grietinėlės mase. Pašaukite pyragą į įkaitintą orkaitę ir kepkite 35-40 minučių.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Palangą užplūdo poilsiautojai: vasaros kurorto šventė žmones sukvietė į begalę pramogų (5)

Palangoje savaitgalį oficialiai paskelbus vasaros kurorto pradžią, čia sugužėjo begalė...

Atviras Justino Jankevičiaus interviu: šlovė baigsis ir vėl pardavinėsiu laikraščius sankryžoje (11)

Nors iš humoristo darbo galima užsidirbti, tai nėra profesija, LRT RADIJUI sako humoristas...

Lietuvą „brangakmeniu“ vadinantis Daviesas: daug NBA krepšininkų nesugebėtų žaisti Eurolygoje (55)

Vienu maloniausių šio sezono Lietuvos krepšinio gerbėjų atradimų tapęs Kauno „Žalgirio“...

Lietuvai stojant į turtingųjų klubą, išaiškėjo niūri statistika: „sublizgėjom“ antirekordais   (453)

Turtingųjų valstybių klubu pakrikštytoje Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (...

Tokių kaip šis gydytojas Lietuvoje – vienetai: gyvybes gelbsti smegenų trombus ištraukdamas per kirkšnį (71)

Išeminio insulto metu smegenų arteriją užkišus trombui , pradeda žūti smegenų ląstelės....

Maudynių sezonas: kur geriau nekišti kojos? (17)

Nuo balandžio lepinanti saulė jau įšildė daugumą vandens telkinių, tačiau hidrometeorologai...

Deginti pinigus yra nelegalu, bet tai padarius nutiktų keistas dalykas (116)

Deginti pinigus yra neprotinga. Tačiau ar žinojote, kad pinigų deginimas gali būti filantropijos...

„Džiaugsmo gimnastikos“ konkurso transliacija

Festivalio „Sportas visiems“ visiems „Džiaugsmo gimnastikos“ konkurso transliacija....

Pikul žaidžia atviromis kortomis: apie santuokos užkulisius ir kitus galimus Jasaičio romanus su žinomomis moterimis (305)

Pastaruoju metu kone visa lietuva stebi skaudžią dviejų žmonių santykių dramą. Susipykę...

Paaiškino, kodėl stiuardesės laiko rankas už nugaros (11)

Žmogų visada traukė dangus. Galbūt dėl to stiuardesės ir pilotai kelia didesnį...