Produktai:
100 g grietinės,
300 g miltų,
1 kiaušinis,
150 g sviesto,
po žiupsnelį cukraus ir druskos.
Įdarui:
500 g šviežių kopūstų,
2 kiaušiniai ir dar 1 kiaušinis aptepti pyragui,
druskos,
aliejaus.
Miltus sumaišykite su druska ir cukrumi, sudėkite grietinę ir kiaušinius. Tada sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir užminkykite tešlą. Sukočiokite tešlą į apskritimą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 valandai įdėkite į šaldytuvą.
Padalinkite tešlą į dvi dalis (viena – kiek didesnė). Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Didesnę dalį įtieskite į kepimo skardą, paspauskite. Mažesniąją supjaustykite juostelėmis.
Kiaušinius išvirkite, nulupkite, smulkiai supjaustykite. Kopūstus supjaustykite. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, pakepkite kopūstus apie 5 min. Pabarstykite druska, įmuškite kiaušinius, išmaišykite.
Uždėkite ant tešlos įdarą, ant viršaus grotelėmis sudėkite tešlos juosteles. Aptepkite pyragą plaktu kiaušiniu. Pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 40 – 45 min. Į Įdarą galima įdėti ir pievagrybių bei kmynų.
Skanaus!