Produktai:

100 g grietinės,
300 g miltų,
1 kiaušinis,
150 g sviesto,
po žiupsnelį cukraus ir druskos.

Įdarui:

500 g šviežių kopūstų,
2 kiaušiniai ir dar 1 kiaušinis aptepti pyragui,
druskos,
aliejaus.

Miltus sumaišykite su druska ir cukrumi, sudėkite grietinę ir kiaušinius. Tada sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą ir užminkykite tešlą. Sukočiokite tešlą į apskritimą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 valandai įdėkite į šaldytuvą.

Padalinkite tešlą į dvi dalis (viena – kiek didesnė). Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto stalo. Didesnę dalį įtieskite į kepimo skardą, paspauskite. Mažesniąją supjaustykite juostelėmis.

Kiaušinius išvirkite, nulupkite, smulkiai supjaustykite. Kopūstus supjaustykite. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, pakepkite kopūstus apie 5 min. Pabarstykite druska, įmuškite kiaušinius, išmaišykite.

Uždėkite ant tešlos įdarą, ant viršaus grotelėmis sudėkite tešlos juosteles. Aptepkite pyragą plaktu kiaušiniu. Pašaukite į 180 laipsnių karščio orkaitę ir kepkite 40 – 45 min. Į Įdarą galima įdėti ir pievagrybių bei kmynų.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)