Produktai:

2 / 3 stiklinės pupelių arba įvairių ankštinių,
40 gramų perlinių kruopų,
1 litras daržovių sultinio,
2 kalmarai,
1 svogūnas,
druskos,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
30 gramų petražolių.

Kaip gaminti:

Ankštinius ir perlines kruopas nuplaukite, iš vakaro pamerkite. Kitą dieną nupilkite vandenį ir užpilkite sultiniu arba vandeniu. Įberkite druskos, norimų prieskonių, užkaiskite ir virkite ant vidutinio kaitrumo ugnies, maišydami, kad ankštiniai subyrėtų – tada sriuba bus tirštesnė.

Supjaustykite svogūną ir pakepkite alyvuogių aliejuje, kol jis taps perregimas. Sudėkite juostelėmis supjaustytus kalmarus, dar pakepkite 3 – 5 minutes. Kai ankštiniai ir kruopos suminkštės, o vandens žymiai sumažės, išjunkite viryklę, o puodą su sriuba palikite pastovėti.

Įpilkite į lėkštes sriubos, į vidurį įdėkite keptų kalmarų, papuoškite petražolėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją