aA
Šis receptas atsiųstas konkursui „Mano vasaros skanėstas“. Dėkojame Anželikai ir laukiame jūsų recept
Varškės desertas
© Asm. archyvas

Reikės:

1 kg kreminės varškės
150 g cukraus
3 v. š. grietinės
2 pak. tirpios želatinos Dr.Qetker

Pagrindui: biskvitas sulaistytas sirupu ( apie 150 g vandens, 2 v. š. cukraus, 2 v. š citrinos sulčių)

1 sluoksniui: 3 v. š. mėlynių uogienės

2 sluoksniui: 3 v. š. bet kokios raudonos spalvos uogienės ( pvz. vyšnių, aviečių, braškių)

3 baltam sluoksniui: 1 v. š. citrinos sulčių ir 1 v. š. citrinos žievelės


Gaminimas:

Varškę padaliname į tris lygias dalis. Į visas dalis sudedame po lygiai cukrų ir grietinę (po 1 v. š. grietinės ir po 50 g cukraus). Į kiekvieną varškės kremą dedame uogienės arba sirupo.
Želatiną taip pat padaliname į 3 lygias dalis.

Į formą dedame biskvitą, sulaistome sirupu. Ištirpiname pirmą želatina maždaug 150 g verdančiame vandenyje ( tik užpilti verdančiu vandeniu, nevirti!). Kai želatina pravėsta, supilame į pirmą kremą ir gerai išmaišome šluotele. Supilame ant biskvitinio pagrindo. Dedame į šaldytuvą. Sumažinus temperatūrą šaldytuve, po 10–15 min jau sustingsta pirmasis sluoksnis. Tada tokią pačią procedūrą kartojame su kitais sluoksniais. Dedame į šaldytuvą. Man sustingo per 1 val.

Paruošimas tikrai labai paprastas ir greitas!

P.S. Cukrų, uogienę arba sirupą dėkite pagal skonį, ragaudamos varškės kremą. Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Kokia išeitis laukia Pranckiečio situacijoje – ekspertai įvardijo vienintelį būdą išsikapanoti (84)

„Mano manymu, šią situaciją galima išspręsti vieninteliu būdu – Seimas turėtų susėsti ir...

Užkalnis: po tokio maisto Neptūnas eina mylėti undinių (56)

Geriausias jausmas, valgant Lietuvoje, būna tada, kai pasijunti esąs ne Lietuvoje, o kur nors kitur....

Tragiška avarija Širvintų rajone: įvykio vietoje žuvo jaunas motociklininkas (7)

Sekmadienį Širvintų rajone įvyko tragiška avarija. Policija pranešė, kad žuvo...

Įspėja dėl moters, graudžia istorija tuštinančios vilniečių pinigines (106)

Šaltą ir drėgną vakarą namo važiavusi vilnietė neliko abejinga pagalbos prašančiai moteriai,...

Aistros greta parketo: įžūlus „Žalgirio“ sirgalių sumanymas įaudrino „Ryto“ gerbėjus (45)

Prasidėjus „Ryto“ ir „Žalgirio“ rungtynių trečiam kėliniui būrys „Žalgirio“...

Dviejuose Lietuvos miestuose sekmadienį užfiksuota padidėjusi oro tarša

Šiandien, sekmadienį, oro tarša Vilniuje ir Kaune buvo padidėjusi. Tokie duomenys pateikiami...

Rimas Šapauskas

Rimas ir kunigas. Pokalbis su ortodoksų kunigu Vitaliu Dauparu

Iš kur kyla gandai, stereotipai ir nesusikalbėjimas? Dažniausiai – iš nežinojimo. Ar tikrai...

Aktorius Andrius Žiurauskas pirmą kartą prabilo apie skyrybas: buvau neištikimas ir labai įskaudinau žmoną (28)

40 atsikratytų kilogramų, 17 metų jaunesnė mylimoji ir naujas gyvenimo etapas: „Jei tai yra...