Tačiau, pasirodo, kai kurie produktai šaldytuve kaip tik daug greičiau genda, praranda skonį ir tekstūrą arba paprasčiausiai pajuoduoja, skelbia independent.co.uk.

Pomidorai

Šaldytuve laikomi pomidorai nustoja nokti, jų skonis išnyksta. Pasirodo, pomidorus laikant šaldytuve, pakinta jų cheminė struktūra, sumažėja juose esančių lakiųjų junginių, kurie suteikia jiems skonį ir kvapą. Šaltesnė temperatūra taip pat gali paveikti pomidorų tekstūrą ir spalvą, o jei temperatūra žemesnė nei 5 laipsniai, gali atsirasti nušalimų, ir jie gali suminkštėti, paviršius tapti nelygus, atsirasti duobučių.

Bulvės

Bulves reikia laikyti vėsioje ir sausoje vietoje popieriniame ar tinkliniame maiše – bet jokiu būdu ne šaldytuve. Bulves laikant šaldytuve, jose esantis krakmolas virsta cukrumi, o tai atsiliepia jų tekstūrai, be to, jos tampa bespalvės, o išvirtos būna saldaus skonio.

Svogūnai

Nenuluptus svogūnus reikia laikyti vėsioje, sausoje, gerai vėdinamoje vietoje, o ne šaltame šaldytuve. Nacionalinės svogūnų augintojų asociacijos teigimu, šaldytuve svogūnus galima laikyti tik jei nusipirkote juos nuluptus arba supjaustytus, arba jei norite ilgiau išlaikyti saldaus ar salsvo skonio rūšies svogūnus, kuriuose daug vandens.

Tačiau tokių rūšių svogūnus reikia laikyti kuo sausesnėje aplinkoje, kad jie neimtų pūti. Supjaustytus svogūnus uždarame inde galima laikyti iki septynių dienų.

Duona

Šaldytuve duonos laikyti visiškai negalima, rašoma portale Seriouseats.com. Duoną laikant šaldiklyje, žiedėjimo procesas gerokai sulėtėja, o įdėjus duoną į šaldytuvą ji sužiedės daug greičiau. Vėsioje temperatūroje krakmolas kristalizuojasi daug greičiau nei kambario temperatūroje, tad duona daug greičiau sukietėja ir sužiedėja.

Bananai

Bananus laikyti šaldytuve galima tik tuo atveju, jei nusipirkote juos labai prinokusius ir nenorite, kad jie pernoktų. Bet jei nusipirkote juos dar šiek tiek žalius ir kietus, šaldytuve jų nesunokinsite. Jie nebeprinoks net ir ištraukti iš šaldytuvo, o jų žievė pajuoduos.

Bananai yra tropiniai vaisiai, todėl jų ląstelių sienelės neturi natūralios apsaugos nuo šalčio. Nuo šalčio jų ląstelės sutrūkinėja, iš jų išteka virškinimo enzimai, todėl bananų žievė visiškai pajuoduoja.

Česnakai

Laikant česnakus šaldytuve ar plastikiniame maišelyje, jie gali apipelyti. Geriausia česnakus laikyti kambario temperatūroje sausoje, tamsioje vietoje, kurioje gera oro cirkuliacija ir mažai šviesos – antraip jie sudygs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)