Prancūziška virtuvė itin turtinga, išsiskirianti stalo etiketo ir patiekalų pateikimo tradicijomis, todėl Thierry Dapvril kartu su „Brasserie de Verres en Vers“ restorano virtuvės komanda pristato gardžiausio maisto tradicijas, nuo paryžietiškų keptų virtinukų Gnocchi su pievagrybiais, sodriu mėsos padažu ir salierų puta iki gurmaniško prancūziškų desertų rinkinio su nugos ledais, braškių panakota, krepšeliu su pinijų riešutais ir pyragaičiu su citrusinių vaisių kremu.

Specialiai DELFI skaitytojams - du Thierry Dapvril receptai.

BURGUNDIŠKAS JŪRŲ GĖRYBIŲ TROŠKINYS

Jūros gėrybės
Žuvies sultinys
Raudonas vynas nuvirtas 5 kartus su prieskoniais
Marinuoti svogūneliai
Maži pievagrybiai
Šoninė ( karšto rūkymo )
Saldžių bulvių piurė
Mini bulvė su čiobreliu

Įvairios jūros gėrybės apkepamos svieste su druska.

Padažui ilgai nuverdamas žuvies sultinys, tuomet atskirai nuverdamas vynas, kad gautųsi iš 500 ml vos apie 90 ml (koncentratas).

Smulkiai susipjaustome karšto rūkymo šoninę, dedame kepti aliejuje, tuomet įdedame mažus šviežius pievagrybius bei marinuotus perlinius svogūnėlius ( nepjaustytus). Trumpai apkepame viską ir supilame į padažą bei apkeptos jūros gėrybės supilamos į padažą tai pat. Viskas kelias minutes pakepama kartu.

Išverdamos saldžios bulves apie 200 g, sutrinamos su sviestu ir šlakeliu grietinėlės.

Serviruojame viską lėkštėje su virta bulvyte bei čiobrelio šakele.

VIRTA KRIAUŠĖ GRAŽIOJI HELENA SU SVIESTINIAIS-KARAMELINIAIS LEDAIS
PAGARDINTAIS MALDON DRUSKA

Kriaušė
Vanilė
Cukrus
Citrinos sultys
Karameliniai ledai su Maldon druska
Šokoladinis padažas
Spragėsiai su karamelės padažu

Vidutinio dydžio nuluptą kriaušę išverdame ant lėtos ugnies. Atvėsinama ledukuose.

Pasigaminame karamelinius ledus iš cukraus, grietinėlės, pieno, karamelės bei kiaušinių triniu. Įdedame Maldon druskos. Viską užkaitinti, atvėsinti ir išplakti.

Šokoladiniam padažui reikės juodo šokolado, pieno, grietinėlės. Viską užvirti.

Serviruojame lėkštėje. Papuošiame spragėsiais apšlakstytais karamele.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)