Produktai:
400 g sluoksniuotos tešlos,
0,5 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
6 šaukštai cukraus,
3 dideli obuoliai,
2 šaukšteliai sviesto.
Kaip gaminti:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Dvi plokščias skardas išklokite kepimo popieriumi.
2. Iškočiokite tešlą ir padalinkite į 12 kvadratų, juos sudėliokite į skardas. Padėkite skardas su tešlos kvadratais į šaldytuvą.
3. Obuolius nulupkite supjaustykite skiltelėmis. Puodelyje sumaišykite citrinos žievelę ir cukrų.
4. Ant kiekvieno tešlos kvadrato uždėkite po 3 – 4 obuolių skilteles. Aptepkite obuolius lydytu sviestu, apibarstykite cukraus mase. Padarykite su peiliu iš kvadratėlių kraštelius.
5. Vieną skardą įdėkite į šaldytuvą, antrą – į orkaitę ir kepkite 20 – 25 min. Paskui pašaukite į orkaitę antrą skardą.
6. Patiekite pyragėlius atvėsusius.
Skanaus!