Vienam litrui tešlos reikės:
3 šaukštų granuliuoto cukraus;
1 ¾ puodelio miltų;
1 arbatinio šaukštelio jūros druskos;
3 kiaušinių;
3 kiaušinių trynių;
6 šaukštų ištirpinto nesūraus sviesto;
1 ½ puodelio pašildyto nenugriebto pieno;
3 šaukštų brendžio.
Gaminimo eiga
1. Sumaišykite cukrų, miltus ir druską.
2. Suplakite kiaušinius ir trynius.
3. Įpilkite pusę cukraus, miltų ir druskos mišinio į kiaušinius ir sumaišykite iki vientisos masės, vėliau supilkite antrą pusę ir vėl sumaišykite.
4. Maišydami paeiliui į tešlą pilkite pašildytą pieną, brendį ir ištirpintą sviestą.
5. Paruoštą tešlą palikite 4-6 valandoms.
6. Kepkite ant lengvai sviestu išteptos keptuvės. Vienam blyneliui pilkite 2 šaukštus tešlos. Kepkite apie dvi minutes, arba kol švelniai paruduos ir apvertę dar vieną minutę.