Vienam litrui tešlos reikės:

3 šaukštų granuliuoto cukraus;
1 ¾ puodelio miltų;
1 arbatinio šaukštelio jūros druskos;
3 kiaušinių;
3 kiaušinių trynių;
6 šaukštų ištirpinto nesūraus sviesto;
1 ½ puodelio pašildyto nenugriebto pieno;
3 šaukštų brendžio.

Gaminimo eiga

1. Sumaišykite cukrų, miltus ir druską.

2. Suplakite kiaušinius ir trynius.

3. Įpilkite pusę cukraus, miltų ir druskos mišinio į kiaušinius ir sumaišykite iki vientisos masės, vėliau supilkite antrą pusę ir vėl sumaišykite.

4. Maišydami paeiliui į tešlą pilkite pašildytą pieną, brendį ir ištirpintą sviestą.

5. Paruoštą tešlą palikite 4-6 valandoms.

6. Kepkite ant lengvai sviestu išteptos keptuvės. Vienam blyneliui pilkite 2 šaukštus tešlos. Kepkite apie dvi minutes, arba kol švelniai paruduos ir apvertę dar vieną minutę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)