Vištiena su vynuogėmis

1 višta, 1 morka, 1 svogūnas, kvapiųjų pipirų, laurų lapų, petražolių šaknis.

Padažui: 50 g sviesto, 1 šaukštas miltų, 100 ml sultinio, 100 g grietinės, 200 g vynuogių, petražolių.

Vištą išvirkite su morka, svogūnu bei prieskoniais. Išvirusią vištą supjaustykite gabaliukais ir apkepkite. Padažui miltus pakepkite su sviestu, praskieskite sultiniu, supilkite grietinę ir sudėkite subadytas vynuoges. Padažą tik pašildykite, bet neužvirkite, kad nesutrūkinėtų vynuogių odelė. Į karštą padažą suberkite susmulkintas petražoles ir užpilkite juo vištieną. Patiekite su virtais ryžiais.

Kiauliena su vynuogėmis

300 g kiaulienos, 200 g žaliųjų vynuogių, 200 g baltojo vyno, 30 g miltų, 100 g sviesto, 300 g kiaulienos sultinio, truputis druskos, pipirų.

Vynuoges užpilkite vynu ir laikykite apie 12 val. Kiaulienos filė supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, apvoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje su sviestu iš abiejų pusių.

Vyną, kuriame mirko vynuogės, supilkite į keptuvę, įpilkite sultinio, suberkite miltus ir maišydami virkite, kol padažas sutirštės. Paskaninkite druska bei pipirais. Kitoje keptuvėje su likusiu sviestu apkepkite vynuoges ir suberkite jas į padažą. Šiuo padažu užpilkite kiaulieną. Patiekite karštą.

Skanaus!