aA
Į Vilnių iš Maputo (Mozambikas) atvykęs garsus kulinaras Celestino Santos, vadinamas Cello, pasidalijo portugališko anakardžių pyrago receptu.
Tarte de cajuil - anakardžių pyragas
© Organizatorių nuotr.

Beiroje (Mozambikas), Portugalų šeimoje gimęs, tačiau Johanesburge (Pietų Afrika) užaugęs, Cello virtuvės paslapčių išmoko iš savo mamos, kuri tuo metu darbavosi nuosavame restorane, o jis, laisvu nuo pamokų metu, mielai jai talkindavo.

Dabar jau pripažintas, kulinarines knygas rašantis virtuvės virtuozas grįžo į Mozambiką ir ten vadovauja maitinimo paslaugų įmonėje.

Pyragui Jums reikės:

Miltai 200 g,
1 šaukštas cukraus ir vienas arbatinis šaukštelis cukraus,
Sviestas 200 g,
1 kiaušinis suplaktas su 150 mll šalto vandens,
Kiaušinio plakinys (receptas žemiau),
250 g anakardžių, anakardžių įdarui (receptas žemiau)

KIAUŠINIŲ PLAKINYS:
2 šaukštai vandens,
1 šaukštas miltų,
1 kiaušinio trynys.

Šakute suplakite vandenį, trynį ir miltus. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.

ANAKARDŽIŲ ĮDARAS:
Cukrus 200 g,
4 kiaušiniai,
Medus 200 g,
2 šaukštai romo,
Sviestas, 120 g.

Dideliame dubenyje, išmaišykite cukrų ir kiaušinius. Sudėkite medų ir romą. Sumaišykite su ištirpintu sviestu.

Kaip gaminti?

Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir cukrų. Sudėkite sviestą ir rankomis gerai išminkykite. Užpilkite 3-4 šaukštus kiaušinių plakinio. Išminkykite viską kartu. Suvyniokite į plėvelę ir mažiausiai 2 valandas palaikykite šaldytuve.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių, paimkite 28 cm diametro skardą, nuimamu dugnu, ištepkite ją sviestu.

Iškočiokite tešlą iki 30 cm pločio blyno, sudėkite į skardą, kraštus užlenkite į viršų. Padėkite į šaldytuvą 20 minučių.

Po to, uždenkite aliuminio folija ir kepkite 20 minučių. Nuimkite foliją ir kepkite dar 5 minutes, kol lengvai paruduos. Skyles ir įskilimus užtaisykite kiaušinio plakiniu ir dar kepkite 5 min.

Atvėsinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Į pyrago formą suberkite pakepintus anakardžius, supilkite anakardžiu užpildą ir kepkite 30 minučių.

Atvėsinkite, valgykite su ledais, vaisiais, gietinėle.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Kaimyninės šalies privalumus atradęs lietuvis: ne latviai, o lenkai yra mums artimiausia tauta

Žinau, kad apie Krokuvą visur yra rašyta, perrašyta, po to vėl rašyta, ir dar kartą perrašyta....

Kodėl legendinis Sergejus Bubka savo sunkiausią pergalę atšventė Vilniuje su krepšininkais? interviu

Lietuvoje rugsėjo pradžioje viešėjęs ir kartu su buvusios SSRS krepšinio rinktinės nariais...

Netikėti paramos būstui rezultatai: išsikelti į regioną panoro šimtai miestiečių kreiptis dar nevėlu (33)

Regionų atgaivinimas ir emigracijos mažinimas – tokie yra pagrindiniai paramos jaunų šeimų...

Šių dalykų Ušackas dabar nenorėtų prisiminti: Pavilionis priminė jo kalbas apie Rusiją Priežiūros komitetas įspėjo Pavilionį  (200)

Savo ketinimų dalyvauti prezidento rinkimuose atsisakęs parlamentaras Žygimantas Pavilionis...

Lauko reklama sukėlė didžiulį pasipiktinimą: ar tai butai naktinėms plaštakėms? (16)

Nekilnojamojo turto vystytojai ieško pačių įvairiausių reklamos sprendimų, kad tik patrauktų...

Sinoptikų prognozė – be šviesių akimirkų: rytoj ryte pasiruoškite gramdyti ledą (37)

Sinoptikė Izolda Marcinonienė perspėja, kad ateinanti naktis gali atnešti dar didesnių...

Stilistė atsakė į subtilų klausimą: ar padoru po drabužiais nesegėti liemenėlės? (10)

Stilistė Viktorija Šaulytė sostinėje vykusiame mados renginyje dalijosi stiliaus patarimais ir...

Bogušienė kirto ministerijai: turime išsaugotą susirašinėjimą, po kurio ir margarinas virto sveiku produktu papildyta SAM komentaru (199)

Maisto technologė Raminta Bogušienė antradienį išplatino spaudos pranešimą, kuriame kaltina...

Italas lietuviams išdavė skaniausio pesto receptus (2)

Genujiečiai jau daug metų stengiasi, kad ryškiai žalias ir kvapnus bazilikų padažas patektų į...