aA
Siūlau išsikepti blynus iš daržovių – bus sveika vakarienė. O kad būtų ir sočiau, valgykite blynus kartu su daigintais grūdais ir pupelėmis, sėklomis. Puikiai tinka ir silkė, sūdyta ar rūkyta lašiša. Paskaninkite graikišku jogurtu ar grietine. Aš užsibėriau daigintų mung pupelių ir lukštentų kanapių sėklų.
© Valgykime sveikiau

Blynams naudokite bet kokias mėgstamas daržoves ir bet kokiomis proporcijomis. Galbūt dar turite užsilikusios cukinijos arba moliūgo. Bus proga sunaudoti rudens derliaus likučius prieš pat ateinant naujam sėjos sezonui. Aš naudojau tradicines bulves ir morkas, taip pat cukiniją ir būtinai truputį svogūno (jis puikiai subalansuoja skonį).

Jei mėgstate traškesnius blynus, bulvių tarkius užpilkite vandeniu ir palaikykite apie 10 minučių. Paskui gerai perskalaukite vandeniu, nusunkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Taip išplausite dalį krakmolo ir bulvės bus traškesnės.

DARŽOVIŲ BLYNAI

2-3 porcijos

2 stiklinės burokine tarka sutarkuotų bulvių (maždaug 2 vidutinio dydžio bulvės)
1 stiklinė burokine tarka sutarkuotos morkos (maždaug viena vidutinio dydžio morka)
1 stiklinė burokine tarka sutarkuotos cukinijos (maždaug pusė nedidelės cukinijos)
1 mažas svogūnas, labai smulkiai supjaustytas
2 kiaušiniai
5 šaukštai pilno grūdo speltos miltų
druska ir pipirai
aliejus kepimui

Patiekti: graikiškas jogurtas arba grietinė, žalumynai, daiginti grūdai, sėklos ir bet kokie kiti mėgstami priedai

Gaminimas:

1. Sutarkuotas daržoves sumaišome su išplaktais kiaušiniais, įberiame druskos ir pipirų, gerai išmaišome. Suberiame miltus.

2. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Šaukštu dedame tešlą ir išlyginame paviršių, kad blynai iškeptų tolygiai. Kepame ant vidutinio karščio, kad daržovės per daug nesuskrustų ir spėtų iškepti.

3. Iš karto patiekiame, kol blynai dar traškūs – juk tokie patys skaniausi. Valgome kartu su jogurtu ar grietine, šalia įsiberiame daigintų grūdų, sėklų, žalumynų ir kitų priedų.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ukrainos kariuomenės karininkas: rusai į Ukrainą važiuoja kaip į safarį – pašaudyti į „chacholus“ (703)

Atskridus į Kijevą įtarti tai, kad šalis kariauja, galima dėl sugriežtintos patikros oro uoste...

Stulbinantis atsitiktinumas: lietuviai sutrumpino darbo laiką – pelnas išaugo kartais (94)

Dvi Lietuvos įmonės „Engineer“ ir „Valandinis“, veikiančios statybų srityje, nuo rugsėjo...

Puikus Sabonio vakaras: dvigubas dublis ir pergalė prieš „Heat“ (4)

Penktadienį vakare Indianos „Pacers“ (9-6) namuose 99:91 (18:27, 32:16, 22:24, 27:24) pranoko...

Įstrigusi auklėtinių pažanga Jasikevičiaus mintis sugrąžino į vasarą (99)

„Aš jau kartosiuosi“, – pats žurnalistus perspėjo Šarūnas Jasikevičius. Kauno...

Orai: nesušalkite, atkeliauja šlapdriba (13)

Po žiemiškos šeštadienio nakties kuklios 7 °C šilumos įdienojus sulauks tik pajūrio...

Geriausių išmaniųjų dvidešimtukas pagal kainos ir kokybės santykį (3)

Išmaniųjų gamintojai nuolat pristato naujausius savo gaminius. Technologijos vis tobulėja, auga ir...

Vairavimo egzaminuotojas apie darbo užkulisius: žmonės šalia manęs verkia (1)

Jokiame universitete šios profesijos neišmoksi, todėl įdarbinimo procesas ilgas ir sudėtingas,...

Sostinėje „eTransport“ automobilis aplamdė stovinčias mašinas ir apvirto (44)

Vėlų penktadienio vakarą, apie 23 val., Vilniuje, Mindaugo g. apvirto pavėžėjimo įmonės „...

Kas liko iš kaimų, kuriuose augo Lietuvos šviesuoliai (7)

Tokių kaimų, kuriuose gimė ir augo Lietuvos šviesuoliai – menininkai, pedagogai, mokslininkai,...

Keli faktai apie Marko Zuckerbergo santuoką ją paverčia išties keista: nuo neįprasto susitarimo iki dramos vestuvių dieną (31)


 „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas ir Priscilla Chan neabejotinai yra įtakingos...