Siūlau išsikepti blynus iš daržovių – bus sveika vakarienė. O kad būtų ir sočiau, valgykite blynus kartu su daigintais grūdais ir pupelėmis, sėklomis. Puikiai tinka ir silkė, sūdyta ar rūkyta lašiša. Paskaninkite graikišku jogurtu ar grietine. Aš užsibėriau daigintų mung pupelių ir lukštentų kanapių sėklų.
© Valgykime sveikiau

Blynams naudokite bet kokias mėgstamas daržoves ir bet kokiomis proporcijomis. Galbūt dar turite užsilikusios cukinijos arba moliūgo. Bus proga sunaudoti rudens derliaus likučius prieš pat ateinant naujam sėjos sezonui. Aš naudojau tradicines bulves ir morkas, taip pat cukiniją ir būtinai truputį svogūno (jis puikiai subalansuoja skonį).

Jei mėgstate traškesnius blynus, bulvių tarkius užpilkite vandeniu ir palaikykite apie 10 minučių. Paskui gerai perskalaukite vandeniu, nusunkite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Taip išplausite dalį krakmolo ir bulvės bus traškesnės.

DARŽOVIŲ BLYNAI

2-3 porcijos

2 stiklinės burokine tarka sutarkuotų bulvių (maždaug 2 vidutinio dydžio bulvės)
1 stiklinė burokine tarka sutarkuotos morkos (maždaug viena vidutinio dydžio morka)
1 stiklinė burokine tarka sutarkuotos cukinijos (maždaug pusė nedidelės cukinijos)
1 mažas svogūnas, labai smulkiai supjaustytas
2 kiaušiniai
5 šaukštai pilno grūdo speltos miltų
druska ir pipirai
aliejus kepimui

Patiekti: graikiškas jogurtas arba grietinė, žalumynai, daiginti grūdai, sėklos ir bet kokie kiti mėgstami priedai

Gaminimas:

1. Sutarkuotas daržoves sumaišome su išplaktais kiaušiniais, įberiame druskos ir pipirų, gerai išmaišome. Suberiame miltus.

2. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Šaukštu dedame tešlą ir išlyginame paviršių, kad blynai iškeptų tolygiai. Kepame ant vidutinio karščio, kad daržovės per daug nesuskrustų ir spėtų iškepti.

3. Iš karto patiekiame, kol blynai dar traškūs – juk tokie patys skaniausi. Valgome kartu su jogurtu ar grietine, šalia įsiberiame daigintų grūdų, sėklų, žalumynų ir kitų priedų.

Skanaus!

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Skvernelio pažadas: kada ir kiek didės gydytojų atlyginimai pildoma (113)

Premjeras Saulius Skvernelis po susitikimo su Lietuvos medikų sąjūdžio atstovais patikino, kad...

Pasiūlė išeitį regionams: už 6 valandas gauna 30 eurų (41)

Netylant debatams apie dviejų greičių Lietuvas, vienas iš būdų regionuose sukurti daugiau darbo...

Kretinga skęsta: antrą parą iš namų vandenį žmonės semia kibirais

Patvinusią Danės upę toliau maitina iš Kretingos pusės slūgstanti Akmena. Keliaujant paupiu,...

R.I.T.A. Kur tūkstančiais byra valstybės pinigai: vien už ryšio su savimi atkūrimą – 36 tūkst. eurų (158)

Valdininkai įvairiems mokymams ir viešinimui leidžia tūkstančius eurų. Socialinės apsaugos ir...

Iš eksperto lūpų – šiurpą keliantis pasakojimas: į burną įgrūdo bulvę, nes auka priešinosi (13)

Garbaus amžiaus kaimynės tyčiniu nužudymu, siekiant paslėpti kitą nusikaltimą –...

Šiaulietis be elektros gyveno ilgiau nei metus

Išnagrinėjus Šiauliuose gyvenančio vartotojo ir „Energijos skirstymo operatorius“ ginčą,...

Prašo šimtmečio simbolikos nenaudoti ant tualetinio popieriaus pakuočių (91)

Seimo nariai kreipiasi į verslo bendruomenę su prašymu nenaudoti šimtmečio simbolikos ant...

Sumaištis Luhanske – centrą užėmė ginkluoti žmonės be skiriamųjų ženklų atnaujinta 15.16 (434)

Okupuoto Ukrainos miesto Luhansko centre nežinomi ginkluoti žmonės apsupo taip vadinamosios...

Pamirškit sausą vištieną – paragaukit lipnių česnakinių vištienos kąsnelių (1)

Vištiena pernelyg sausa? Pamirškit! Lipni, ryškaus skonio ir tiesiog burnoje tirpstanti...

Žmonių grupė, kuriai labiausiai trūksta geležies (1)

Australų gastroenterologas, daktaras Jonathanas Bromley neseniai paskelbė straipsnį, kuriame...