Keturioms porcijoms:

4 jautienos pjausniai (po 150 g),
druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
4 duonos gabalėliai skrebučiams,
1 pundelis svogūno laiškų,
½ pudelio petražolių,
½ pundelio baziliko,
1 kiaušinis,
150 g varškės sūrio,
3 česnako skiltelės,
žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto,
žiupsnelis maltų kajeno pipirų,
30 g ištirpinto sviesto,
2 svogūnai,
1 rinkinys sriubai skirtų prieskoninių žalumynų,
300 ml baltojo vyno,
300 ml sultinio,
žiupsnelis juodųjų pipirų žirnelių,
žiupsnelis kadagio uogų,
2 lauro lapai,
1 valg. šaukštas miltų,
200 g vyšninių pomidorų.

Mėsą nuplauti, nusausinti, pabarstyti druska ir pipirais. Nuo duonos nupjauti plutelę, minkštimą sutrupinti. Žalumynus nuplauti, nusausinti ir smulkiai sukapoti. Varškės sūrį sumaišyti su kiaušiniu, žalumynais ir sutrupinta duona. Česnaką nulupti, 1 skiltelę smulkiai sukapoti, sutrinti su druska ir sudėti į sūrį. Pagardinti druska, maltais juodaisiais bei kajeno pipirais, tarkuotu muskato riešutu.

Masę išdėti vientisu sluoksniu ant mėsos. Susukti mėsą į ritinėlius ir apvynioti storu siūlu. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Keptuve įkaitinti 20 g ištirpinto sviesto ir apkepti vyniotinius iš visų pusių. Svogūną nulupti ir smulkiai supjaustyti kartu su likusiu česnaku. Sudėti į mėsą ir pakepinti.

Prieskonines daržoves nuvalyti, nuplauti, supjaustyti kubeliais, sudėti į keptuvą ir apkepinti. Supilti vyną ir sultinį. Suberti juodųjų pipirų žirnelius, kadagio uogas ir lauro lapelius. Pašauti į orkaitę ir troškinti 90 minučių.

Išimti suktinukus iš puodo, nuimti siūlus, susukti į aliuminio foliją ir padėti į išjungtą orkaitę. Padažą pertrinti per sietelį ir iš naujo pakaitinti. Lengvai sutirštinti miltais, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Pomidorus nuplauti, kiekvieną perpjauti per pusę ir išpjauti kotelio pagrindą.

Keptuvėje įkaitinti 10 g ištirpinto sviesto, apkepti pomidorus, pabarstyti druska ir pipirais. Vyniotinius išdėti į lėkštes, aplieti padažu ir ant viršaus padėti pomidorus. Papuošti šviežiais žalumynais. Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)